Twintig mensen aangehouden rondom Ajax - Rangers FC

door Cristian de Jong 24

Bron AT5

Twintig mensen aangehouden rondom Ajax - Rangers FC

door Cristian de Jong 24

Bron AT5

Laatst geüpdatet

De politie heeft rondom de wedstrijd Ajax - Rangers FC twintig supporters aangehouden. De aanhoudingen hadden vooral te maken met het afsteken van vuurwerk. Ajax won woensdagavond in de Champions League met 4-0 van het Schotse Rangers.

De politie schrijft dat de twintig aanhoudingen te maken hebben met verschillende soorten van strafbare feiten, waaronder het afsteken van vuurwerk. Ook werd er één supporter aangehouden vanwege het discrimineren en het beledigen van een medewerker van de Johan Cruijff ArenA.

Voorafgaand aan de wedstrijd had burgemeester Femke Halsema al aangegeven dat winkels en kroegen rond het Wallengebied geen alcohol mochten verkopen. Ook werd het gebied rondom de Johan Cruijff ArenA aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dat hield in dat iedereen rondom het stadion preventief kon worden gefouilleerd door de politie.

Strengere stadionverboden

Ook ging de politie strenger optreden tegen mensen die gezichtsbedekkende kleding droegen of in bezit hadden. Zo kan je een stadionverbod van zes maanden krijgen voor het bezitten van een bivakmuts. Het dragen van een bivakmuts kan lijden tot een stadionverbod van achttien maanden. Dit werd eerder op de Dam al verteld aan Rangers-fans door de politie.

Naast deze aanhoudingen hing er woensdagavond toch een leuk en gezellig sfeertje rondom de stad, zo meldt de politie.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.