Transfervrije Pinas en Tasci in trek in binnen- en buitenland

door Thijs Zwagerman 8

Bron Ajax Showtime

Transfervrije Pinas en Tasci in trek in binnen- en buitenland

door Thijs Zwagerman 8

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Jaymillio Pinas (19) en Tunahan Tasci (19) zullen binnenkort transfervrij tekenen bij een nieuwe club. De talenten liepen deze zomer uit hun contact bij Ajax en kunnen beiden momenteel rekenen op interesse uit binnen- en buitenland. Tasci verwacht snel ergens te tekenen, maar Pinas blijft de komende maanden waarschijnlijk nog clubloos.

De negentienjarige spits revalideert momenteel namelijk van een achillespeesblessure en wil de knoop over zijn voetbaltoekomst pas doorhakken zodra hij fit is. De verwachting is dat dit eind november zal zijn, waarna Pinas zal gaan beslissen waar hij zijn loopbaan voortzet. De snelle rechtspoot verruilde FC Volendam in de zomer van 2017 voor Ajax en debuteerde na enkele jaren in de jeugdopleiding in 2019 in Jong Ajax. Voor de beloften speelde Pinas 17 wedstrijden en maakte hij één doelpunt.

Tasci, die in 2019 van NEC naar Ajax verkaste, kwam in Jong Ajax uiteindelijk tot vijf duels. Evenals Pinas vertrok de technisch begaafde buitenspeler deze zomer transfervrij bij Ajax, waarna er clubs uit Nederland en ook ploegen uit België, Engeland en Duitsland interesse in hem toonden. Tasci verwacht deze maand bij een nieuwe club te tekenen.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

AS zit in de betá-fase met een Forum. We hebben ook een rubriek waar je tips achter kan laten of technische fouten kan melden. Klik op de link om je feedback achter te laten.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties