'Tottenham laat Ajax-target Højbjerg in de winter niet op huurbasis gaan'

door Jip Jesse 106

Bron Fabrizio Romano

'Tottenham laat Ajax-target Højbjerg in de winter niet op huurbasis gaan'

door Jip Jesse 106

Bron Fabrizio Romano

Laatst geüpdatet

Tottenham Hotspur is niet bereid mee te werken aan een tijdelijk winters vertrek van Pierre-Emile Højbjerg, zo meldt Fabrizio Romano op X. De defensieve middenvelder, die eerder naar voren werd geschoven als mogelijke winterse versterking voor Ajax, lijkt daarmee onhaalbaar.

De Deense controleur werd genoemd in navolging van het nieuws dat Ajax komende transferperiode het aantrekken van een '6' als prioritiet aangemerkt zou hebben. Het profiel van de Deen zou passen binnen hetgeen wat Ajax zoekt, niet in de laatste plaats door zijn ervaring.

Ajax op zoek naar ervaring

Ajax heeft afgelopen transferperiode meermaals geïnvesteerd in defensieve middenvelders. Zo kwam Benjamin Tahirović over van AS Roma, en wist Ajax Sivert Mannsverk over te nemen van Molde FK. Daar beide spelers met respectievelijk 20 en 21 jaar zeer jong zijn, evenals het gros van de selectie, hoopt Ajax deze transferwinter een ervaren kracht aan de selectie toe te kunnen voegen, of zoals Van 't Schip het verwoordde: 'Iemand die in de kleedkamer meer kan brengen.'

Maar Ajax lijkt de komst van Højbjerg dus uit zijn hoofd te kunnen zetten. De Deen, die in eerder stadium al eens in beeld was bij de Amsterdammers, leek op financieel gebied al een lastig verhaal te worden. Zo meldde De Telegraaf eerder dat er al een bod van 20 miljoen euro gedaan was op de controleur. Fabrizio Romano lijkt een winterse transfer van Hojbjerg geheel uit te sluiten, daar Tottenham onder geen voorwaarden meewerkt aan een huurtransfer.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.