Ten Hag tegen AZ mogelijk terug naar 1-4-3-3: 'Ben niet zo'n autist dat dit nu het systeem is'

door Bart Veenstra 234

Bron De Telegraaf

Ten Hag tegen AZ mogelijk terug naar 1-4-3-3: 'Ben niet zo'n autist dat dit nu het systeem is'

door Bart Veenstra 234

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax-trainer Erik ten Hag sluit niet uit dat Ajax aankomende zondag in het uitduel met AZ weer in een 1-4-3-3-formatie zal spelen. Tegen PEC Zwolle koos Ten Hag om diverse redenen voor een 1-4-4-2-formatie.

Met spelers als Youri Regeer, Mohammed Kudus en Kenneth Taylor koos Ten Hag voor spelers die balvast zijn, goed onder de druk kunnen uitspelen en loopvermogen hebben. Op die manier hoopte Ten Hag meer dynamiek in het spel van Ajax te brengen. 'Het was een duidelijke overwinning tegen een dapper spelend PEC Zwolle. Maar uiteindelijk weet je dat de kwaliteit wint als het op het veld tactisch goed staat. En dat stond het', aldus de trainer.

Ajax begon het duel met PEC Zwolle zonder Steven Berghuis en dat had zo zijn redenen, zo vertelt Ten Hag tegenover De Telegraaf. 'Steven viel vorige week tegen NEC uit en heeft de hele week niet getraind. We hebben tegen PEC in een ander systeem gespeeld en daar op getraind. Steven kende daardoor niet alle ins en outs van het systeem, waardoor ik besloot hem niet te laten starten.'

Keren Berghuis en Mazraoui terug in basis Ajax?

Tegen AZ kan Ajax mogelijk beschikken over een volledig fitte Berghuis en Noussair Mazraoui. Het is om die reden goed mogelijk dat Ajax in Alkmaar weer 1-4-3-3 gaat spelen. 'Ik ben niet zo’n autist dat dit nu het systeem is voor de laatste week', aldus Ten Hag over de 1-4-4-2-formatie. 'Ik hoop dat we weer de beschikking hebben over een volledig fitte Berghuis en Mazraoui. Dan kijken we wat tegen AZ het beste plan is.'

Het duel tussen AZ en Ajax begint aankomende zondag om 14.30 uur. De Amsterdammers zouden zondag al kampioen kunnen worden. Daarvoor zal het zelf moeten winnen in Alkmaar. Wanneer PSV vervolgens op bezoek bij Feyenoord (16.45 uur) verliest, is Ajax zondag al kampioen. Het zou de 36e landstitel in de geschiedenis van Ajax betekenen.

Sportbookies had dit weekend 80 procent van de voetbalwedstrijden goed voorspeld. Bekijk hier welke dit waren!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties