'Ten Hag overwoog Malacia naar Ajax te halen, maar durfde het niet aan'

door Bart Veenstra 245

Bron De Telegraaf

'Ten Hag overwoog Malacia naar Ajax te halen, maar durfde het niet aan'

door Bart Veenstra 245

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Erik ten Hag had - als trainer van Ajax - Tyrell Malacia maar al te graag naar Ajax gehaald. Dat schrijft De Telegraaf woensdagochtend. De voormalig oefenmeester van de Amsterdamse club wist echter ook dat Malacia nooit de overstap naar Ajax zou maken en om die reden werd Malacia toen nooit gepolst.

'Erik ten Hag durfde Tyrell Malacia tijdens zijn periode als Ajax-trainer niet te halen als versterking', schrijft De Telegraaf. 'Sterker zelfs, hij vond het verstandig om de oer-Rotterdammer van "Zuid" niet te polsen voor gesprekken over een transfer.'

Het antwoord van Malacia, die nu naar het Manchester United van Ten Hag lijkt te vertrekken, was namelijk al bekend bij Ten Hag. 'Ik ben een jongen van Zuid', zei de linksback altijd als hem werd gevraagd naar interesse van andere clubs in Nederland.

'Ten Hag meer dan gecharmeerd van Malacia'

Malacia wist echter wel dat Ten Hag meer dan gecharmeerd van hem was, zo valt te lezen. De manager van Manchester United zag in Malacia al jaren de beste linkervleugelverdediger na Daley Blind en 'hij zou hem dolgraag in zijn elftal bij Ajax hebben gehad'. De 'sensationele optredens' van de Rotterdamse verdediger tijdens de Klassiekers tegen de Braziliaanse sterspeler Antony bevestigden dat nog maar eens, aldus de krant.

Het leek erop dat Malacia de overstap zou maken naar Olympique Lyon, maar Manchester United steekt daar waarschijnlijk een stokje voor. De Engelse club zou een akkoord hebben bereikt met Feyenoord over en transfersom dat middels bonussen kan oplopen tot zeventien miljoen euro. Als Malacia zijn ja-woord geeft, is hij nog deze week speler van Manchester United.

Bestel het nieuwe Ajax-thuisshirt nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.