'Ten Hag overtuigt Manchester United en voegt McClaren toe aan technische staf'

door Jesse ter Haar 38

Bron The Telegraph

'Ten Hag overtuigt Manchester United en voegt McClaren toe aan technische staf'

door Jesse ter Haar 38

Bron The Telegraph

Laatst geüpdatet

Erik ten Hag gaat Steve McClaren toevoegen aan zijn technische staf bij Manchester United, zo schrijft The Telegraph. Geheel vanzelfsprekend ging de inwilliging van het verzoek niet, maar de oefenmeester heeft de strijd gewonnen.

Hij maakte in een eerder stadium al duidelijk dat hij naast McClaren ook Mitchell van der Gaag wilde toevoegen aan zijn technische staf. Het inlijven van laatstgenoemde lijkt inmiddels gelukt te zijn en daar kan ook de Engelsman nu aan toegevoegd worden.

Dat Ten Hag bij de twee assistenten uitkomt, is niet geheel toevallig. De oefenmeester werkt bij Ajax momenteel samen met Van der Gaag en blijkbaar verloopt die samenwerking naar alle tevredenheid. In het seizoen 2008/2009 werkte Ten Hag al samen met McClaren. Toen waren de rollen omgekeerd. Ten Hag was diens assistent bij FC Twente.

Toen bekend werd dat Ten Hag in beeld was bij Manchester United sprak McClaren zich in een interview uit over de huidige trainer van Ajax. Er volgden niets anders dan woorden van lof. 'Hij bereidde alle mogelijke plannen die een tegenstander kon hebben voor. Ik dacht dat ik veel van voetbal wist, maar toen ik dat meemaakte voelde het alsof ik helemaal niets van voetbal wist', sprak hij.

Van der Gaag én McClaren

Nadat bekend werd dat Van der Gaag met Ten Hag mee moest verhuizen naar Manchester, leek McClaren even buiten beeld. Nu blijkt echter dat de hoofdtrainer beide assistenten aan zijn zijde wil hebben in Engeland.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.