Ten Hag: 'In de tweede helft ontbrak de finesse'

door NickOoms 6

Erik ten Hag wil ondanks de riante voorsprong van elf punten in de Eredivisie nog niet denken aan een kampioenschap, zo vertelt de trainer tegenover de NOS. Ten Hag weerlegt de focus van de titel naar de eerstvolgende wedstrijd na de interlandperiode tegen sc Heerenveen.

Zondagavond wisten de Amsterdammers met 5-0 te winnen van ADO Den Haag. De trainer van Ajax zag dat de finesse in de tweede helft ontbrak. 'In heel veel vlakken van het voetbal goed gedaan. Na rust zijn we goed blijven voetballen. Ik heb ze gewezen op de wedstrijd in Den Haag (2-4 winst, red.) Toen stonden we in de rust ook met 4-0 voor, maar toen verzanden we het. Een matige tweede helft, maar dat kan je vandaag niet zeggen. Alleen ontbraken er nu één of twee goals. Net de finetuning, het laatste zetje, de finesse, dat was er even niet, maar uiteindelijk in de tweede helft hebben we ook kansen bij elkaar gespeeld.'

Sébastien Haller en Jurriën Timber ontbraken zondag in het duel met ADO Den Haag. Ten Hag is blij dat de spelers van Ajax, ondanks de afwezigheid van beide spelers, alsnog wisten te winnen. 'Dat moet je opvangen en dat doen we het hele seizoen al. Als zij er niet bij zijn moeten andere spelers het doen.' Of Haller en Timber corona wil hij niet prijsgeven. 'Of het corona is? Dat laat ik in het midden. Je gaat volgende week zien of ze er wel weer bij zijn. Ik maak me er geen zorgen over. Er staat nog steeds een goede ploeg op het veld. In de afgelopen maanden zijn er wel vaker spelers weggevallen, maar dat weten we altijd op te vangen.'

'Het doel is de volgende wedstrijd winnen en verbeteren'

Ajax staat in de Eredivisie fier aan kop. De voorsprong bedraagt op dit moment elf punten op nummer twee PSV. Echter wil Ten Hag niet denken aan een kampioenschap. 'Het doel is de volgende wedstrijd winnen en verbeteren. Vandaag heb ik weer een beter elftal gezien en meer beweging. Op die wijze moeten we doorgaan. Als je van dag tot dag verbetert, hoop je dat je aan het eind met de titel kan staan.'