Ten Hag baalt voor Ajax: 'Je hoopt en verwacht wat anders'

door Gino Haverkamp 54

Bron Ziggo Sport

Ten Hag baalt voor Ajax: 'Je hoopt en verwacht wat anders'

door Gino Haverkamp 54

Bron Ziggo Sport

Laatst geüpdatet

Erik ten Hag baalt van het ontslag van Alfred Schreuder. De oefenmeester van Manchester United vindt het zonde om te zien dat de club, die hij tot vorig seizoen trainde, het zo moeilijk heeft. Ook heeft hij het te doen met zijn opvolger, met wie hij in 2018 en 2019 naar eigen zeggen goed heeft samengewerkt bij Ajax.

Tegenover Ziggo Sport reageert Ten Hag voor het eerst op de gang van zaken bij zijn voormalige werkgever. 'Ik heb er 4,5 jaar op een hele goede manier samengewerkt met verschillende mensen', opent hij na afloop van het FA-Cup duel tussen Manchester United en Reading (3-1). 'Dan vind je het heel vervelend dat dit gebeurt, zeker voor de spelers. Het zijn goede spelers, het is een goede selectie en op dit moment hebben ze niet de curve kunnen krijgen die je verwacht.'

Volgens Ten Hag horen de huidige prestaties niet bij een club als Ajax. Hij heeft het dan ook te doen met Schreuder, die gedurende zijn eerste anderhalf jaar als coach van Ajax zijn assistent was. 'Je hoopt niet dat dit de uitkomst is voor mensen waarmee je op een goede manier hebt samengewerkt.' Ten Hag heeft Schreuder nog niet gesproken. 'Het is heel vervelend dat het zo gaat en je hoopt en verwacht wat anders.'

Schreuder zette slechte reeks neer in Eredivisie

Schreuder werd afgelopen donderdag door Ajax, samen met zijn assistent Matthias Kaltenbach, op non-actief gezet. Voornaamste reden was de slechte reeks resultaten in combinatie met het moeizame veldspel. In de Eredivisie moet Ajax al zeven duels wachten op een zege en het gelijkspel met FC Volendam (1-1) donderdag vormde de genadeklap voor Schreuder en Kaltenbach.

Weet Ajax de negatieve reeks zonder zege te doorbreken door met 0-2 te winnen van Excelsior in Rotterdam?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.