Techniektrainer Jenner en keeperstrainer Stam na dit seizoen weg bij Ajax

door Thijs Zwagerman 7

Techniektrainer Jenner en keeperstrainer Stam na dit seizoen weg bij Ajax

door Thijs Zwagerman 7

Laatst geüpdatet

Julian Jenner en René Stam gaan Ajax na dit seizoen verlaten. Beide trainers zijn momenteel werkzaam in de jeugdopleiding van de Amsterdammers, maar kiezen zelf voor een vertrek. Voor Stam betekent dit het einde bij Ajax na twaalf jaar, Jenner was sinds twee jaar actief op De Toekomst.

Oud-prof Jenner, befaamd om zijn schaarbewegingen als voormalig rechtsbuiten van onder meer NAC Breda, AZ en Vitesse, begon twee jaar geleden als techniektrainer in de middenbouw van Ajax. Inmiddels is hij al een aanzienlijke tijd in dezelfde functie werkzaam in de bovenbouw van de opleiding. Jenner, die ook hoofdtrainer is van Alphense Boys O18, kiest voor een vertrek omdat hij zijn ambitie als hoofdtrainer wil gaan najagen.

Stam, op zijn beurt, is al jarenlang de keeperstrainer van Jong Ajax. Tijdens zijn actieve loopbaan kwam Stam als doelman zelf uit voor AZ, het toenmalige FC Den Haag en FC Utrecht. Na zijn carrière richtte Stam zich op een loopbaan als keeperstrainer. Dit is hij bij Ajax twaalf jaar geweest, maar na dit seizoen gaat de 57-jarige Stam op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Ajax-keepers waar Stam mee werkt

Dit seizoen werkt Stam bij Jong Ajax hoofdzakelijk met Jay Gorter, Charlie Setford, Calvin Raatsie en Joey Roggeveen. Voor Gorter, die afgelopen zomer overkwam van Go Ahead Eagles, verloopt zijn aanpassingsperiode bij Ajax goed. Setford, die als zeventienjarige zijn profdebuut in Jong Ajax maakte, geldt samen met Gorter als het meest veelbelovende keeperstalent dat Ajax in huis heeft. De Ajax-contracten van Raatsie en Roggeveen lopen na dit seizoen af.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties