Taylor in Elftal van de Week: 'Het is dik verdiend dat hij bij de WK-selectie zit'

door Cristian de Jong 64

Bron De Telegraaf

Taylor in Elftal van de Week: 'Het is dik verdiend dat hij bij de WK-selectie zit'

door Cristian de Jong 64

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Kenneth Taylor is door Martijn Meerdink als enige Ajacied opgenomen in het Elftal van de Week van De Telegraaf. Ajax speelde afgelopen zaterdag met 3-3 gelijk op bezoek bij FC Emmen. Taylor was in deze wedstrijd één van de weinige die zijn niveau haalde. De middenvelder wist tweemaal te scoren, daarnaast gaf de Oranje-international ook een assist.

'Kenneth Taylor was bij Ajax wél erg goed tegen Emmen', begint Meerdink. 'En dat vlak voor het WK. Hij speelt altijd naar de juiste kleur, speelt zich rustig onder de drukte uit, kan goed met én zonder bal versnellen en weet wat hij moet doen op welk gedeelte van het veld.'

Meerdink is van mening dat Louis van Gaal een goede keuze heeft gemaakt door Taylor mee naar Qatar te nemen. 'Het is dik verdiend dat hij al bij de WK-selectie zit, nadat Alfred Schreuder het eerder met hem heeft aangedurfd en hij dat vertrouwen terugbetaalde', vertelt de voormalig voetballer.

Taylor op het WK

Daarnaast ziet Meerdink dat er wellicht een grote rol voor Taylor op het WK is weggelegd. Zo is de middenvelder erg energiek. 'Hij geeft nieuwe energie aan een elftal en kan daarmee straks ook mooie dingen bij Oranje doen.' Taylor speelt met het Nederlands elftal op 21 november voor het eerst op het WK. Dan is Senegal de tegenstander. Naast Senegal zit Oranje ook met Ecuador en gastland Qatar in de groepsfase.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.