Schreuder: 'Uiteindelijk kunnen we wel een impuls in de selectie gebruiken'

door Bart Veenstra 676

Bron De Telegraaf

Schreuder: 'Uiteindelijk kunnen we wel een impuls in de selectie gebruiken'

door Bart Veenstra 676

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Alfred Schreuder hoopt dat Ajax zich in januari kan versterken met één of meerdere nieuwe spelers. De trainer van de Amsterdamse club kijkt niet met de beste gevoelens terug op de afgelopen periode en in de ogen van de oefenmeester kan zijn selectie wel een versterking gebruiken.

Na afloop van het duel met FC Emmen - dat eindigde in een teleurstellend 3-3 gelijkspel - kreeg Schreuder enkele vragen op zich afgevuurd. Zo werd Schreuder gevraagd aan hoeveel aankopen hij denkt in de komende winter. 'Ik ga niet in getallen praten. We moeten de boel binnenskamers evalueren en dan kijken wat er wel en niet mogelijk is. Uiteindelijk vind ik wel dat we een impuls in de selectie kunnen gebruiken', zegt hij tegenover De Telegraaf.

Ajax staat op dit moment tweede in de Eredivisie, terwijl het in de Champions League kansloos werd uitgeschakeld. Daarnaast zijn er ook zorgen over het spel dat Ajax de laatste tijd laat zien. Schreuder zelf laat weten niet te vrezen voor een ontslag. 'Ik weet van het begin af aan waaraan ik ben begonnen. Maar ik weet ook hoe mechanismen in het voetbal werken. Vrezen doe ik niet.'

Schreuder geeft aan dat het qua resultaat in de afgelopen week 'heel slecht' is geweest. 'Als ik naar woensdag terugga, had dat tegen Vitesse een heel dikke overwinning moeten zijn. En dan hadden we er voor Emmen-uit wel wat anders voor gestaan. In dat geval hadden we de eerste seizoenshelft heel goed kunnen afsluiten en nu is het heel slecht.'

'Dit was een heel slechte week voor Ajax'

Veel fans van Ajax roepen al een tijdje om het ontslag van Schreuder. In het stadion van FC Emmen was zelfs een spandoek met de tekst 'Schreuder, rot op!' te zien. 'Dat is inherent aan het voetbal en hoort ook bij een grote club als Ajax. Dit was een heel slechte week voor Ajax. Laat dat duidelijk zijn', blijft de trainer er rustig onder.

In de komende periode zal iets moeten veranderen bij Ajax, zo weet Schreuder, al kan hij in de komende weken weinig doen. Veel spelers van Ajax zijn namelijk actief op het WK in Qatar, waardoor het nu winterstop is. Hoe Schreuder daarover denkt? 'Dat is een beetje dubbel. Het liefst wil je zo snel mogelijk met het team verder om ons te herstellen. Maar de realiteit is anders. Dus dat moeten we accepteren.”

Sportbookies behaalde afgelopen weekend een percentage van 91% aan correcte wedtips. Bekijk de beste wedtips voor het WK nu!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.