Taylor belangrijk met assist tijdens overtuigende zege Jong Oranje

door Jon van Dam 159

Jong Oranje heeft goede zaken gedaan in de kwalificatie voor het EK O21 in Slowakije. Het elftal van Michael Reiziger wist met 0-3 te winnen tegen de leeftijdsgenoten van Georgië. Ajacieden Jorrel Hato, Devyne Rensch en Kenneth Taylor stonden in de basis bij Nederland. De laatstgenoemde was belangrijk met een assist.

In de openingsfase gebeurde er niet veel noemenswaardigs in Batumi. De Georgiërs kregen na zo’n twintig minuten een flinke mogelijkheid om de score te openen. Na mistasten van Taylor belandde de bal op de paal, waardoor Jong Oranje goed wegkwam. Na 26 minuten kwam Nederland op een 0-1 voorsprong via Meijer. De verdediger van Club Brugge scoorde met het hoofd na een corner op aangeven van ex-Ajacied Sontje Hansen.

Jong Oranje kwam na de goal van Meijer beter in de wedstrijd te zitten. In de minuten na de openingstreffer werden Taylor, Ruben van Bommel en Ryan Flamingo, mede door doelman Luka Kharatishvili, van score afgehouden. Meijer, die zijn eerste goal voor Jong Oranje maakte, was in de blessuretijd van de eerste helft nogmaals trefzeker. Opnieuw gaf Hansen de assist. Met een slim hakballetje bracht de aanvaller van NEC Meijer in kansrijke positie, de linksback faalde niet en verdubbelde de voorsprong: 0-2.

Taylor verzorgt assist voor 0-3

In het tweede bedrijf deelde Nederland na 57 minuten de genadeklap uit aan Georgië. Op aangeven van Taylor zette Standard Luik-spits Noah Ohio de 0-3 op het scorebord. Even daarvoor was Ajacied Anass Salah-Eddine ingevallen voor goudhaantje Meijer. In het vervolg van de wedstrijd kreeg Nederland nog enkele mogelijkheden om te scoren, echter bleef het bij 0-3. Door de overwinning is Jong Oranje met negen punten uit drie duels koploper in groep C.

FT | Jong Georgië - Jong Oranje (0-3)