Talent Ouazane wint Lasse Schöne Trophy: 'Bijzonder, omdat niet veel Ajax-fans mij kennen'

door Bram Bark 5

Bron Ajax

Talent Ouazane wint Lasse Schöne Trophy: 'Bijzonder, omdat niet veel Ajax-fans mij kennen'

door Bram Bark 5

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Abdellah Ouazane heeft de Lasse Schöne Trophy gewonnen. Dat zijn doelpunt namens Ajax O15 tegen Alphense Boys O15 is verkozen tot mooiste van de maand december, had de middenvelder niet verwacht. Voor de camera van Ajax TV vertelt Ouazane over het doelpunt en wat het winnen van de prijs voor hem betekent.

'Eerlijk gezegd niet. Er waren veel mooie goals, maar ik ben er heel blij mee. Ik wil de mensen bedanken die op me gestemd hebben', reageert Ouazane op de vraag of hij het winnen van de trofee zag aankomen. Met onder meer concurrentie van Brian Brobbey, is het een veel minder bekende Ajacied die met de overwinning aan de haal gaat. 'Het was een verrassing. Het is bijzonder omdat niet veel Ajax-fans mij kennen. Dat ik de prijs win tussen de grote namen doet iets me. Het voelt goed.'

Aangezien Ouazane voor de meeste Ajacieden een onbekende is, stelt hij zich voor aan de fans. 'Ik ben een aanvallende middenvelder met goede dribbels. Ik heb ook een goed schot, daarin blink ik uit.' Verder blikt hij terug op het doelpunt tegen Alphense Boys O15. 'Ik zag de ruimte om diep te lopen en ik omspeel de keeper op een kalme manier. Ik wilde de bal eerst in de verre hoek schieten, maar ik besloot toch de doelman voorbij te gaan. Ik vertrouwde op mijn kwaliteiten en dat is gelukt.'

Ouazane beste speler van het toernooi

Het is niet de eerste prijs die Ouazane dit seizoen in de wacht sleept. Het talent kwam met Ajax O15 in actie op de prestigieuze Algarve Elite Cup. In het internationale deelnemersveld etaleerde Ouazane zijn klasse dusdanig dat hij werd uitgeroepen tot beste speler van het toernooi. De organisatoren van het toernooi waren erg onder de indruk van de kwaliteiten op het veld en zagen in Ouazane tevens een ware leider buiten de lijnen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.