SV Ajax reageert op verplaatsing Klassieker: 'Zijn hier pertinent op tegen'

door Jesse ter Haar 58

Bron Supportersvereniging Ajax

SV Ajax reageert op verplaatsing Klassieker: 'Zijn hier pertinent op tegen'

door Jesse ter Haar 58

Bron Supportersvereniging Ajax

De Supportersvereniging Ajax is het niet eens met de datum die werd gekozen om De Klassieker uit te spelen. De ontmoeting tussen Ajax en Feyenoord werd zondagmiddag vroegtijdig gestaakt en met het besluit om het restant op woensdagmiddag om 14.00 uur uit te spelen, is niet alleen de Amsterdamse club het oneens.

'We zijn hier als Supportersvereniging Ajax pertinent op tegen', zo valt te lezen op de website van de supportersvereniging van de club. 'De verplaatsing van de wedstrijd tegen Volendam dupeert sowieso de uitsupporters van de bezoekende club. Daarnaast gaat het ten koste van duizenden losse kaartkopers en tienduizenden seizoenkaarthouders van Ajax.'

'De wedstrijdorganisatie is al opgetuigd', vervolgt men. 'Alle stewards, het cateringpersoneel, de veiligheidsmensen en de vrijwilligers die horen bij de wedstrijdorganisatie, zijn al ingehuurd. Supporters maakten plannen, namen vrij van hun avonddienst en gingen uit van de wedstrijd op woensdagavond.'

In de afgelopen uren probeerde de SVA contact te krijgen met de KNVB, maar hierin slaagde het nog niet. 'We blijven dit ook proberen. Tot op heden helaas zonder resultaat, aangezien niemand binnen de Zeisterbossen zijn of haar telefoon opneemt.' De supportersvereniging laat verder weten teleurgesteld te zijn in het feit dat het niet gekend is in het vaststellen van een nieuwe datum voor de Klassieker.

Ajax niet akkoord

De reactie van de SVA komt bovenop het nieuws dat de club Ajax zelf niet akkoord gaat met het besluit van de KNVB. De Amsterdammers willen het restant van Ajax - Feyenoord niet op woensdagmiddag laten uitspelen, omdat de thuiswedstrijd tegen FC Volendam diezelfde dag ook op het programma stond. Daarbij komt dat Ajax en Feyenoord in de eerste week van november beide een gat in hun agenda hebben, terwijl FC Volendam dan bekervoetbal speelt.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.