Supportersvereniging baalt van besluit over huldiging: 'Ajax is van ons allemaal'

door Jesse ter Haar 401

Bron Supportersvereniging Ajax

Supportersvereniging baalt van besluit over huldiging: 'Ajax is van ons allemaal'

door Jesse ter Haar 401

Bron Supportersvereniging Ajax

Laatst geüpdatet

De Supportersvereniging Ajax is teleurgesteld over het feit dat Ajax geen huldiging in de binnenstad krijgt, zo brengt men via de website van AT5 naar buiten. Directeur-bestuurder Fabian Nagtzaam spreekt zich namens de supportersvereniging uit en heeft gemengde gevoelens.

Maandag kwam naar buiten dat een eventuele huldiging van Ajax in de Johan Cruijff ArenA plaats moet vinden. In principe niet vanwege onwil van de gemeente Amsterdam, maar vanwege een gebrek aan beveiliging. De gemeente kreeg het niet voor elkaar om voldoende beveiligers te regelen om een huldiging in de binnenstad in goede banen te leiden.

Eenmalig hebben Nagtzaam en de supportersvereniging begrip voor de situatie. 'We benadrukken dat het echt eenmalig moet zijn. En dat het personeelsbeleid volgend jaar wel op orde moet zijn, zodat er een huldiging voor alle Amsterdammers kan plaatsvinden', zo laat hij optekenen.

Zodoende volgt er geen Ajax-feest in de stad, maar in en rond het gebied van de Johan Cruijff ArenA. 'Dat is heel erg jammer. Want je ziet dat er op een huldiging juist mensen van buiten het stadion afkomen. Meestal gaat het wel om 100.000 mensen. Ajax is van ons allemaal, iedereen moet van een huldiging kunnen genieten.'

'Ajax kan hier helemaal niks aan doen'

Nagtzaam werd zelf geïnformeerd door Ajax en weet dat de club geen invloed heeft gehad op het besluit. 'Ajax kan hier helemaal niks aan doen, het komt door het gebrek aan beveiligers.' De bestuurder spreekt van een 'voldongen feit' waar Ajax mee te maken heeft gekregen.

Lees meer over: