Struijk blikt terug op Ajax-tijd: 'Hij was veel te goed voor de leeftijd'

door Gino Haverkamp 8

Bron Voetbalzone

Struijk blikt terug op Ajax-tijd: 'Hij was veel te goed voor de leeftijd'

door Gino Haverkamp 8

Bron Voetbalzone

Laatst geüpdatet

Pascal Struijk heeft het erg naar zijn zin bij Leeds United, waar hij een vaste waarde is achterin. Tussen 2016 en 2018 was de Nederlander actief in de jeugd van Ajax, maar van een doorbraak kwam het niet. Hij trok naar Leeds en brak daar door in de Premier League. In gesprek met Voetbalzone blikt Struijk terug op zijn Amsterdamse jaren.

In januari 2018 trok Struijk naar Leeds United, maar daarvoor kwam hij uit voor Ajax O19, dat een goede generatie spelers in de gelederen had. Naast Struijk speelden ook Matthijs de Ligt, Noa Lang, Zian Flemming en Dani de Wit in dat elftal. 'Soms heb ik nog contact met ze, maar ik spreek niet iedereen veel', erkent Struijk. 'Ik ben om eerlijk te zijn niet erg goed in het onderhouden van contacten via WhatsApp, want ik zit niet veel op mijn telefoon.'

Struijk looft oud-teamgenoot De Ligt

Van dat Ajax O19 is alleen Matthijs de Ligt echt in de wereldtop beland. Hij speelt nu bij Bayern München, nadat hij eerder al drie jaar voor Juventus uitkwam. Struijk zag in zijn tijd ook dat De Ligt een grote toekomst voor zich had. 'Hij is echt de beste met wie ik toen gespeeld heb. Hij was veel te goed voor die leeftijd en hij zat al snel in het eerste van Ajax. Qua kwaliteiten aan de bal en fysiek vlak was hij ons echt allemaal een stap voor.' Hoewel Struijk net als De Ligt een centrumverdediger is, hebben ze niet vaak samengespeeld achterin. 'Volgens mij stond ik alleen een keer naast hem tegen Spanje Onder 17.' Dat was op het EK Onder 17 in 2016.

Struijk debuteerde in december 2019 voor Leeds United in een duel met Hull City. Sinds het seizoen 2020/21 is de oud-Ajacied een vaste waarde bij de club uit de gelijknamige stad, die sinds dat seizoen uitkomt in de Premier League. Sinds zijn debuut is Struijk goed voor 74 duels in het shirt van Leeds United. Daarin scoorde hij drie keer.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.