'Steijn in beeld bij sc Heerenveen voor hoofdtrainerschap; eerste gesprek al gevoerd'

door Cristian de Jong 104

Bron Voetbal International

'Steijn in beeld bij sc Heerenveen voor hoofdtrainerschap; eerste gesprek al gevoerd'

door Cristian de Jong 104

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Maurice Steijn is in beeld voor de trainersklus bij sc Heerenveen, zo weet Voetbal International te melden. De ex-trainer van Ajax zit momenteel zonder club, nadat hij eerder dit seizoen moest vertrekken in Amsterdam. Nu heeft Steijn dus de kans om zijn carrière voort te zetten in Friesland.

Het eerste gesprek tussen Steijn en de Friese club heeft al plaats gevonden, meldt algemeen directeur Ferry de Haan aan VI. Steijn, sinds een aantal maanden zonder club na een veelbesproken vertel bij Ajax, zou weer openstaan voor een nieuw avontuur. Een vervolgafspraak tussen Steijn en Heerenveen zou nog niet ingepland zijn.

De Haan vertelt vervolgens dat Steijn niet de enige kandidaat is voor de rol als hoofdtrainer bij de huidig nummer negen van de Eredivisie. 'Dat soort gesprekken gaan we met nog wel meer trainers voeren. Je kijkt gewoon om je heen. Dat doe je voor nieuwe spelers en dat doe je ook voor nieuwe trainers.'

Langer verblijf Van Wonderen niet uitgesloten

'Dit gesprek ga ik niet ontkennen, maar er moeten niet direct conclusies aan verbonden worden', vervolgt De Haan. Kees van Wonderen is in het Abe Lenstra Stadion nog altijd hoofdtrainer. De oefenmeester beschikt in Heerenveen over een aflopend contract. Het is tevens nog niet uitgesloten dat Van Wonderen en Heerenveen een langere samenwerking aangaan. 'Kees heeft ons ook zelf geadviseerd om met andere trainers in gesprek te gaan en is hiervan op de hoogte geweest', aldus algemeen directeur De Haan.

Steijn was voor zijn korte periode bij Ajax al hoofdtrainer van meerdere clubs in Nederland. Zo maakte hij afgelopen seizoen een succesvolle periode mee bij Sparta Rotterdam. Ook was de oefenmeester werkzaam bij onder meer NAC Breda, VVV-Venlo, ADO Den Haag en Al Wahda.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.