Southgate zag ontvangst Henderson in Amsterdam: 'Weet zeker dat dat veel voor hem betekent'

door Jari Perridon 28

Bron Voetbal International

Southgate zag ontvangst Henderson in Amsterdam: 'Weet zeker dat dat veel voor hem betekent'

door Jari Perridon 28

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Gareth Southgate, de trainer van de Engelse nationale ploeg, meent dat de transfer van Jordan Henderson naar Ajax als een opluchting voor hem voelt. Maar of het genoeg is voor een plekje in de EK-selectie is nog de vraag.

Vorige maand verruilde Henderson Al-Ettifaq voor de club uit Amsterdam en tegen PSV maakte hij zijn debuut in het rood en wit. Southgate zat op de tribune in de Johan Cruijff ArenA om het debuut van de Engelsman te aanschouwen. Dit leverde veel kritiek op vanuit eigen land. In Engeland kon men maar moeilijk begrijpen waarom de bondscoach niet naar een wedstrijd in de Premier League ging kijken, maar naar een duel van een speler die hij normaal gesproken altijd oproept.

'Het is makkelijker om over iemand te oordelen die in een Europese competitie speelt', zei de bondscoach tegen de Engelse media, geciteerd door Voetbal International. Ik denk dat Jordan enthousiast is over zijn debuut. Ook nog eens in een topper. De club is heel blij dat hij er is, hij kreeg een hartelijke ontvangst. Ik weet zeker dat dat veel voor hem betekent', vervolgt de Engelsman.

Uitzicht op EK-selectie Engeland

In Engeland klinken veelal geluiden om eens een wedstrijd op Old Trafford te kijken, waar Manchester United-middenvelder Kobbie Mainoo dit seizoen is doorgebroken. Het achttienjarige talent heeft zich langzaam maar zeker in de basis gespeeld bij het United van Erik ten Hag en wordt gezien als een serieuze optie voor het EK van aankomende zomer in Duitsland. 'Ik vind dat Mainoo het als jonge speler fantastisch doet', zei Southgate laatst over het talent. Maar de bondscoach weet nog niet zeker of het talent ook daadwerkelijk een verdedigende middenvelder is. 'Hij is een middenvelder met aanvallende intenties. Het is goed om hem in de gaten te blijven houden, terwijl we toewerken naar het EK in Duitsland', vervolgt hij. Het is nog lang niet uitgemaakt welke middenvelders Southgate gaat meenemen naar het EK. Henderson zal er dus alles aan doen om zich bij Ajax te laten zien om een plekje bij de EK-selectie van Engeland te bewerkstelligen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.