Sierhuis na weerzien met Ajax: 'Speciaal natuurlijk. Ik heb hier een hele lange tijd rondgelopen'

door Robin Ridder 7

Sierhuis na weerzien met Ajax: 'Speciaal natuurlijk. Ik heb hier een hele lange tijd rondgelopen'

door Robin Ridder 7

Laatst geüpdatet

Kaj Sierhuis zegt dat het speciaal voor hem was om in de Johan Cruijff ArenA te spelen. De spits van Fortuna Sittard deed Ajax zondag pijn door de 2-1 binnen te schieten. Ondanks zijn Ajax verleden twijfelde de doelpuntenmaker niet om te juichen na zijn goal.

Als Sierhuis voor de camera van Voetbalprimeur wordt gevraagd om zijn gevoel te omschrijven geeft hij aan dat het een mooie middag was. 'Speciaal natuurlijk. Ik heb hier een hele lange tijd rondgelopen. Voor mij ook de eerste keer in de ArenA. Dat is speciaal, ook omdat het geen afdankertje is.'

Sierhuis deed Ajax pijn door in minuut 66 de 1-2 tegen de touwen te schieten. De spits van Fortuna Sittard doorliep de jeugdopleiding van Ajax maar twijfelde niet om te juichen tegen zijn oude club. 'Nee. Dat heb ik eigenlijk op voorhand wel bedacht. De allereerste keer (in dienst van FC Groningen, red.) stond ik nog onder contract bij Ajax. Toen vond ik het respectvol om niet te juichen. Op dat moment was Ajax ook gewoon nog mijn werkgever. Ik vind dat er inmiddels wel een dusdanige periode overheen is gegaan. Als ik tegen niemand meer mag juichen, wordt het ook zo saai.'

Slechts twee optredens in Ajax 1

Ondanks dat de spits de hele opleiding van Ajax doorliep kwam hij tot slechts twee officiële wedstrijden in het eerste elftal. Op 25 juli 2018 maakte Kaj Sierhuis in de Champions League-voorronde tegen Sturm Graz zijn officiële debuut. In de 87e minuut verving hij Klaas-Jan Huntelaar. In de winterstop van seizoen 2018/2019 werd Sierhuis verhuurd aan FC Groningen. Onderdeel van dit contract was een optie tot koop met terugkoopoptie. Op 2 februari maakte hij zijn eerste officiële Eredivisie-doelpunt in de wedstrijd Willem II - FC Groningen (1-2). Dit seizoen staat Sierhuis op tien goals en drie assists. Hij speelde dit jaar al 24 wedstrijden voor Fortuna Sittard waarvan hij er 20 in de basis begon.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.