Buijs blij met afwezigheid Brobbey: 'Hij is gewoon een machine'

door Robin Ridder 11

Bron ESPN

Buijs blij met afwezigheid Brobbey: 'Hij is gewoon een machine'

door Robin Ridder 11

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Fortuna Sittard-trainer Danny Buijs vond het niet zo erg dat Brian Brobbey niet in de basis kon beginnen. Buijs vond het daarom extra vervelend dat de spits degene was die voor de eindstand zorgde. Borbbey viel ondanks hamstring klachten na een uur in en was verantwoordelijk voor de 2-2.

'Ik was al blij dat hij niet startte', vertelt Buijs over Brobbey voor de camera van ESPN. 'Dan hoop je dat hij er ook niet in komt, maar dat gebeurde wel. Hij is gewoon een machine, zo simpel is het. Lichamelijk, de duels met hem aanvechten, dat heeft weinig nut. Die gaat bijna iedereen verliezen. Je moet de aanvoer naar hem eruit halen en dat hadden we op een paar momenten beter kunnen doen.'

Brobbey werd uit voorzorg aan de kant gehouden. De Ajax-spits gaf na afloop aan dat hij kamot met hamstring klachten. Door de invalbeurt van Brobbey is het nog maar de vraag of hij tegen Aston Villa zou kunnen spelen.

Brobbey moest ondanks hamstring-klachten toch invallen om zijn ploeg te helpen. De spits viel in minuut zestig in en was binnen een halfuur trefzeker. Het doelpunt van Brobbey bepaalde uiteindelijk de einduitslag. Buijs kan uiteindelijk leven met een punt. 'Ik ben natuurlijk blij met een punt, maar er heerst ook lichte teleurstelling, omdat je zo dicht bij de overwinning bent. Over de hele wedstrijd gezien moet je realistisch zijn en tevreden zijn met een punt.'

Sterke periode na rust

De Fortuna Sittard-trainer geeft aan dat de sterke fase na rust vooral voor het punt heeft gezorgd. Buijs hoopte in die fase dat zijn team de voorsprong vast had kunnen houden. 'Dat is de fase waarin je hebt afgedwongen dat je een resultaat boekt en het gevoel had dat je kon winnen. Op het einde word je teruggedrongen en lopen we misschien zelf te ver achteruit. Dan valt de bal nog een keer verkeerd. Dat is zuur', aldus de oefenmeester.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.