'Schreuder kreeg voor Klassieker vanuit selectie mentale dreun te verwerken'

door Bart Veenstra 278

Bron De Telegraaf

'Schreuder kreeg voor Klassieker vanuit selectie mentale dreun te verwerken'

door Bart Veenstra 278

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Alfred Schreuder heeft in aanloop naar De Klassieker een 'mentale dreun' te verwerken gekregen. Dat schrijft De Telegraaf maandagochtend. In een onderhoud in de kleedkamer tussen de spelersgroep en mental coach Joost Leenders - over wie Schreuder vrijdag nog lovend sprak - stak de hele selectie haar hand op toen werd gevraagd wie de staf slecht vindt.

'Door de vraag zo breed te stellen, stond Schreuder al met één been in het trainersgraf', schrijft De Telegraaf er zelf over. De krant schrijft dat de ene speler mogelijk kan doelen op de medische staf, terwijl een andere juist doelt op een assistent-trainer of de keeperstrainer. Deze stafleden werden nu allemaal op één hoop gegooid. 'Dat is killing voor Schreuder. De enige relevante vraag was: hebben jullie nog vertrouwen in Schreuder? Dat antwoord leken ze in De Klassieker, waarin Davy Klaassen een punt redde, met een hartgrondig "ja" te geven.'

Vertrek Schreuder bij Ajax lijkt op dit moment niet waarschijnlijk

Wel is het zo dat de coach van Ajax verantwoordelijk is voor zijn hele staf. Zodoende brengt Leenders - zo schrijft De Telegraaf - de clubleiding van Ajax in een spagaat. De krant schrijft dat het een publiek geheim is dat technisch managers Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar en algemeen directeur Edwin van der Sar Schreuder het liefst een heel seizoen de kans zouden geven. 'Ook al, omdat zij hem dingen – onder meer de verkoop van maximaal vier spelers en de komst van een rechter centrale verdediger – hebben beloofd, die ze (nog) niet konden waarmaken.'

Intern bij Ajax heeft men ook onderkend dat Van der Sar veel eerder naar buiten had moeten treden om eerlijk over de sportieve situatie van Ajax te moeten vertellen. Schreuder kreeg nooit de rugdekking, die zijn voorganger Erik ten Hag wel altijd kreeg van Marc Overmars. Bijna een jaar na het vertrek van Overmars heeft Ajax nog altijd geen nieuwe directeur voetbalzaken aangesteld, terwijl er ook nog altijd geen nieuwe technisch commissaris is gevonden. Dat speelt Schreuder nu parten, aldus de krant.

Qua beeldvorming heeft Leenders nu een 'sneeuwbal aan het rollen gebracht', die alleen door de spelers zelf - dit kan door goede resultaten én doordat spelers openlijk hun steun uitspreken richting Schreuder - kan worden gestopt, zo besluit De Telegraaf.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.