Schöne ziet dat Ajax toe is aan 'rust en vakantie': 'Dan kunnen ze volgend jaar stappen zetten'

door Cristian de Jong 71

Bron Trouw

Schöne ziet dat Ajax toe is aan 'rust en vakantie': 'Dan kunnen ze volgend jaar stappen zetten'

door Cristian de Jong 71

Bron Trouw

Laatst geüpdatet

Lasse Schöne noemt de huidige crisis binnen Ajax 'pijnlijk'. De oud-Ajacied speelt aankomende zondag met zijn ploeg NEC de bekerfinale tegen Feyenoord. Schöne blikt in gesprek met Trouw terug op zijn langdurige loopbaan en gaat in op de situatie in Amsterdam.

Schöne baalt van het dramatische seizoen van de Amsterdammers. De Deen speelde liefst 201 wedstrijden voor Ajax en geeft aan dat er sinds zijn vertrek veel dingen zijn veranderd. 'Pijnlijk. Ik ben in die zeven jaar alleen maar eerste of tweede geworden', vertelt de middenvelder, die nu met NEC een directe concurrent is van Ajax.

Niet alleen sportief gaat het minder in Amsterdam. Ook buiten het veld is het al enige tijd zeer onrustig. Schöne vertelt dat deze onrust hoe dan ook gevolgen heeft op het veld. 'Wat er allemaal buiten het veld gebeurt, stroomt automatisch door naar de spelersgroep. Dat is gewoon zo.' De voormalig speler van Ajax ziet dat ze in Amsterdam naar het einde van het seizoen snakken. 'Rust en een vakantie. Dan kunnen ze volgend jaar stappen zetten', aldus de Deen.

Schöne over voetbalpensioen

Schöne, momenteel 37 jaar oud, kan langzamerhand al kijken naar zijn voetbalpensioen. Waar menig voetballer in de wereld van diezelfde sport wil blijven, zal Schöne echter eerst wat tijd voor zichzelf nemen. 'Om alles in perspectief te zetten. Als ik mijn eigen tijd kan indelen, ga ik andere dingen doen, ergens rond mijn woonplaats Haarlem. Maar misschien ga ik het wel missen.'

Eerder dit seizoen verbrak Schöne het record voor meeste Eredivisie-duels als buitenlandse speler. Bij Ajax stond dit record ook al achter zijn naam. Voor velen een mooie mijlpaal, maar Schöne geeft aan er niet veel voor te voelen. 'Ach, die lijstjes betekenen alleen dat ik heel oud ben. Zo bijzonder goed was ik niet', grapt hij.

Scoor nu jouw items in de final sale in de Ajax Shop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.