Salaris Henderson gekoppeld aan sportieve prestaties: 'Wel of geen miljoenenbal bepaalt een derde van het salaris'

door Cristian de Jong 65

Bron Algemeen Dagblad

Salaris Henderson gekoppeld aan sportieve prestaties: 'Wel of geen miljoenenbal bepaalt een derde van het salaris'

door Cristian de Jong 65

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Jordan Henderson zal bij Ajax van een flink salaris genieten. De Engelsman maakte deze winter de overstap naar de Amsterdamse club. Volgens het Algemeen Dagblad zal zijn salaris gekoppeld zijn aan sportieve prestaties. Dit heeft alles te maken met het wel of niet halen van Champions League-voetbal.

'Met een inkomen van om en nabij de 4,5 miljoen euro hoort Henderson bij de topverdieners, zo verzekeren ingewijden', valt te lezen in het AD. Daarnaast geniet de voormalig aanvoerder van Liverpool van een gunstige belastingregeling. 'Over dertig procent van zijn inkomsten, bestaande uit loon en tekengeld, hoeft Henderson niets af te dragen aan de Nederlandse staat.'

Hendersons salaris is tevens gekoppeld aan sportieve prestaties. De aankopen van voor de zomer van 2023 zullen het mislopen van de Champions League niet zo zeer voelen in hun portemonnee. 'Maar ze liepen "slechts" premies mis. Sinds vorig jaar richt Ajax het salarishuis anders in. De club hanteert als stelregel dat de beloning van spelers en stafleden meebeweegt met al dan niet meedoen in de Champions League. Wel of geen miljoenenbal bepaalt een derde van het salaris', aldus de krant.

Contractverlenging Hato 

Ook de mogelijke contractverlenging van supertalent Jorrel Hato gaat Ajax financieel voelen. De centrumverdediger beschikt momenteel nog over een jeugdcontract, maar zal zich spoedig willen melden in het rijtje grootverdieners. 'Ook voor hem geldt de stelregel dat zijn nieuwe salaris is gekoppeld aan deelname in de Champions League.'

Met de komst van Henderson krijgen spelers als Benjamin Tahirović en Sivert Mannsverk een concurrent erbij. Dit is een reden waarom Ajax de Engels international voor slechts anderhalf jaar wilde vastleggen. Henderson wilde echter zekerheid op nog een seizoen. 'Vanwege de sportieve noodzaak van zijn komst ging Ajax akkoord, al zit er in Hendersons laatste contractjaar wel een individuele prestatiecomponent, bijvoorbeeld in de vorm van het aantal gespeelde wedstrijden', schrijft het AD verder.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.