RvC-lid Mosman lastiggevallen bij APG-kantoor, graffititeksten met 'Mosman out'

door Jon van Dam 168

Bron De Telegraaf

RvC-lid Mosman lastiggevallen bij APG-kantoor, graffititeksten met 'Mosman out'

door Jon van Dam 168

Bron De Telegraaf

Annette Mosman, lid van Ajax' Raad van Commissarissen, is in de nacht van dinsdag op woensdag lastiggevallen bij haar werkgever APG. Dat meldt De Telegraaf zondag. Op het kantoor van pensioenuitvoerder APG werden de teksten 'RvC out' en 'Mosman out' gezet.

Het lastigvallen van Ajax' RvC-lid gebeurde kort nadat algemeen directeur Alex Kroes door de Raad van Commissarissen werd geschorst. Kroes zou kort voor de datum van zijn benoeming - met voorkennis - nieuwe aandelen hebben gekocht. Het bestuursorgaan reageerde daar als volgt op. 'De RvC heeft extern juridisch advies ingewonnen, waaruit blijkt dat het zeer aannemelijk is dat hij daarmee handel met voorwetenschap heeft gepleegd. Handel met voorwetenschap is een strafbaar feit.'

Woordvoerder Ajax wil niet reageren op kwestie

De Telegraaf deed navraag bij Ajax over het bejegenen van Mosman. Een woordvoerder van de Amsterdamse club benadrukte dat er echter niet op de kwestie kon worden gereageerd. 'Bronnen binnen en rondom de club melden echter dat de bekladding APG-bestuursvoorzitter Mosman ’emotioneel flink heeft geraakt’ en spreken terecht schande van de actie. Bestuurders en toezichthouders laat je met rust, hoezeer je het ook oneens met ze bent', zo wordt er geschreven.

Zowel Ajax als Mosmans werkgever APG gaan ervan uit dat de leuzen richting het RvC-lid niet door een eenling neergezet zijn. Tijdens het duel Ajax - Go Ahead Eagles werden er verschillende spandoeken getoond waarop de RvC werd gesommeerd om weg te gaan. Desondanks wordt een gecoördineerde supportersactie uitgesloten, omdat er op de sociale mediakanalen en websites van de supportersverenigingen geen aanwijzingen als foto's of filmpjes van de actie staan. APG heeft na het voorval snel ingegrepen bij hun pand aan de Basisweg in Amsterdam. Het bedrijf heeft de teksten van graffiti snel laten verwijderen. Het is nog niet duidelijk of Mosman naar de politie stapt om aangifte te doen vanwege de actie.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.