Rulli ziet Argentinië vanaf de bank finale Copa America bereiken

door Bart Veenstra 3

Bron AS

Rulli ziet Argentinië vanaf de bank finale Copa America bereiken

door Bart Veenstra 3

Bron AS

Gerónimo Rulli heeft met Argentinië de finale van de Copa America bereikt. De goalie bleef zelf op de bank en zag zijn teamgenoten met 2-0 winnen van Canada. In de finale speelt Argentinië tegen Uruguay of Colombia.

Bestel het nieuwe Ajax-thuisshirt in de Ajaxshop!

Rulli is een vaste waarde in de selectie van Argentinië, maar spelen doet hij eigenlijk nauwelijks. De rol van eerste keeper is al enige tijd toebedeeld aan Emiliano Martínez en dat is dit toernooi niet anders. Met Martínez op doel werd er dus met 2-0 gewonnen van Canada.

De Argentijnse doelpunten werden gemaakt door Julian Álvarez en Lionel Messi. Bij de Argentijnen stonden oud-Ajacieden Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico in de basis. Laatstgenoemde werd na ruim een uur gewisseld.

Argentinië speelde op de Copa America voor de tweede keer tegen Canada. In de groepsfase van het toernooi troffen beide landen elkaar ook al. Toen won Argentinië eveneens met 2-0. Later wist het land met 0-1 te winnen van Chili, waarna er met 2-0 werd gewonnen van Peru. In de kwartfinale ging het moeilijker voor Argentinië. Pas na het nemen van strafschoppen werd er gewonnen van Ecuador.

Rulli na Copa America ook aanwezig op de Olympische Spelen

Rulli keert overigens voorlopig niet terug bij Ajax. De goalie doet namelijk mee aan de Olympische Spelen in Parijs. Rulli geldt als één van de dispensatiespelers in de Argentijnse Olympische selectie. Of de doelman daarna terugkeert bij Ajax is eveneens de vraag. Vanuit Spanje zou er al interesse voor hem zijn.

Bij Ajax lijkt Diant Ramaj in het komende seizoen de eerste doelman te zijn en het ligt niet voor de hand dat Rulli opnieuw een seizoen vanaf de bank wil toekijken. In het vorige seizoen raakte Rulli als eerste doelman geblesseerd en in de periode van zijn blessure greep Ramaj zijn kans. Later in het seizoen raakte Ramaj geblesseerd, waardoor Rulli de laatste duels van het seizoen nog mocht keepen.

Verdien 50 keer je inzet als Nederland van Engeland wint! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.