Rondom Ajax: Van Gaal en Van Halst uitvoerig in gesprek na afloop van Ajax - AZ

door Jesse ter Haar 330

Rondom Ajax: Van Gaal en Van Halst uitvoerig in gesprek na afloop van Ajax - AZ

door Jesse ter Haar 330

Laatst geüpdatet

Tussen al het belangrijke nieuws en reacties rondom Ajax kan je in de loop van de week best het een en ander missen. Geen zorgen, want Ajax Showtime houdt je op de hoogte van de laatste kleine nieuwtjes en gebeurtenissen.

Van Gaal en Van Halst uitvoerig in gesprek na afloop van Ajax - AZ

Louis van Gaal en Jan van Halst waren na afloop van Ajax - AZ uitvoerig in discussie op de tribune van de Johan Cruijff ArenA, zo te zien op beelden van ESPN. De twee bestuurders zagen de Amsterdammers in eigen huis met 1-2 verliezen en de vraag is: hoe nu verder? Wat Van Gaal en Van Halst bespraken, blijft gissen, maar dat Ajax in alle opzichten vooruit moet, lijkt duidelijk.

Van Gaal en Van Praag gezamenlijk op tribune Johan Cruijff ArenA

Louis van Gaal en Michael van Praag zijn zondag gezamenlijk aanwezig op de tribune van de Johan Cruijff ArenA. De nieuwe bestuurders van Ajax zijn aandachtig toeschouwer tijdens de thuiswedstrijd van de Amsterdammers tegen AZ. Van Gaal is vanaf heden actief als adviseur van de Raad van Commissarissen van Ajax, terwijl Van Praag op 17 november voorgedragen wordt en normaal gesproken aangesteld zal worden als de nieuwe voorzitter van de RvC.

AFCA Supportersclub roept op om onvoorwaardelijk achter spelers te gaan staan

De AFCA Supportersclub heeft de supporters van Ajax via X opgeroepen om in de wedstrijd tegen AZ zondag vol achter de ploeg te gaan staan. Recentelijk werd de Klassieker gestaakt door wangedrag van een groep op de F-Side en de erkende supportersvereniging geeft aan gesprekken te hebben gevoerd over de stand van zaken in en rondom de Amsterdamse club. 'Met de voordracht van nieuwe RVC-leden, een nieuwe bestuursraad en de ingeslagen weg om meer oud-Ajacieden als adviseur aan te stellen is rust rondom onze club nu het allerbelangrijkste', schrijft de AFCA Supportersclub. 'Wij zullen alle ontwikkelingen kritisch volgen en een vinger aan de pols houden, maar voor nu onvoorwaardelijk achter de spelers op het veld staan. In voor- én tegenspoed.'

Misehouy genomineerd voor 'Beste Talent' van eerste periode KKD

Gabriël Misehouy is genomineerd voor de onderscheiding van 'Beste Talent' van de eerste periode van de Keuken Kampioen Divisie. Op X brengt de organisatie achter de competitie een bericht naar buiten met daarin in totaal vier genomineerden. Naast Misehouy mogen ook Basar Önal, Farouq Limouri en Jayden Addai hopen op de titel. Stemmen op Misehouy kun je hier doen!

Blind ziet situatie bij Ajax met lede ogen aan

Daley Blind ziet de huidige situatie bij Ajax met lede ogen aan. De Oranje-international, die momenteel uitkomt voor Girona FC, vertelt aan de NOS dat hij het nieuws uit Amsterdam uiteraard meekrijgt. 'Ik wil daar niet teveel over uitweiden. We zitten hier nu in Girona, maar uiteindelijk is Ajax mijn club en mijn huis, dus het doet pijn om te zien hoe bepaalde zaken de afgelopen tijd zijn gegaan.' Blind krijgt de vraag of hij nu een gevoel van 'zie je wel' heeft, maar daar wil de verdediger niks van weten. 'Ik heb het hier nu naar mijn zin en dat Ajax in mijn hart zit, weet iedereen en dat zal ook niet veranderen.'

Ávila heeft laagste passnauwkeurigheid van alle spelers met 100 passes in Europees duel

Gastón Ávila heeft donderdagavond een hele pijnlijke statistiek neergezet, zo schrijft Bart Frouws, datajournalist bij Voetbal International. Sinds het seizoen 2010-2011 zijn er 1110 spelers geweest die minimaal honderd passes gaven in een Europese wedstrijd. 'Van al die spelers had niemand zo'n lage passnauwkeurigheid als Gastón Ávila tegen AEK Athene', schrijft Frouws. De Argentijnse Ajacied gaf honderd passes, waarvan er 73 aankwamen bij een medespeler.

Ajax incasseert hoogste aantal doelpogingen van alle EL-deelnemers

Ajax heeft na tien wedstrijden onder Maurice Steijn al achttien tegendoelpunten moeten incasseren, zo schrijft Voetbal International vrijdagochtend. 'In de Europa League heeft Ajax in twee wedstrijden nu 48 doelpogingen geïncasseerd, het hoogste aantal van alle 32 deelnemers. Het zorgt ervoor dat Ajax bovenaan een ranglijst staat waarin de top verder bestaat uit ploegen uit Polen, Servië, Zweden en Moldavië.' De Poolse kampioen Raków Czestochowa kreeg in de eerste twee Europa League-duels één doelpoging minder tegen dan Ajax.

Blind lacht vraag over eventuele rol in Raad van Commissarissen weg: 'Wie weet'

De naam van Danny Blind zingt rond rondom Ajax. Eerder zei Valentijn Driessen dat hij verwachtte dat, na Louis van Gaal, Blind snel zou worden aangesteld bij de Amsterdammers. De clubman werd gister bij Ziggo Sport zelf naar een eventuele terugkeer gevraagd. Een lachende Blind antwoordde cryptisch: 'Wie weet.'

Ajax opent stembus voor Doelpunt van de Maand september

Ajax heeft de stembus voor de verkiezing van het Doelpunt van de Maand van september geopend, zo is te lezen op Ajax.nl. Er zijn zes doelpunten genomineerd, waarvan er slechts twee door een speler van Ajax 1 werden gemaakt. Carlos Forbs doet mee met zijn doelpunt tegen Olympique Marseille, terwijl Brian Brobbey dat doet met zijn goal tegen RKC Waalwijk. Verder mogen ook Romée Leuchter (Ajax Vrouwen), Luca Messori (Ajax O17), Mohammed Tatuh (Ajax O14) en Jan Faberski (Ajax O18) hopen op de onderscheiding. Stemmen kun je hier doen!

Ajax nam maatregelen om kwaadwillenden geen kans te geven in te breken in zijn digitale systemen

Ajax schrijft in het jaarverslag 2022/23 dat het maatregelen heeft getroffen om kwaadwillenden geen kans te geven in te breken in zijn digitale systemen. In april werd er een cyberinbraak gedaan bij de KNVB. De Amsterdamse club besloot maatregelen te treffen zodat het niet aan hetzelfde lot ten deel valt. 'Zo vonden er onder meer periodiek sessies plaats om het bewustzijn van medewerkers te verhogen bij het zorgvuldig omgaan met privacy-gevoelige gegevens. De digitale omgeving van Ajax is standaard voorzien van beveiligingssoftware zodat veilig werken overal mogelijk is. Hiervoor maakt Ajax gebruik van de meest uitgebreide Microsoft 365-licentie en dubbele spamen malwarefilters.'

Sloveen Jug fluit Europa League-duel met AEK Athene

De Sloveen Matej Jug fluit aankomende donderdagavond het Europa League-duel tussen AEK Athene en Ajax, zo maakt de UEFA bekend. De arbiter floot één keer eerder een wedstrijd van Ajax en dat was in 2014. Destijds hanteerde hij de fluit tijdens het Champions League-duel met Paris Saint-Germain, dat toen met 3-1 verloren ging. De wedstrijd tussen AEK Athene en Ajax begint donderdag om 18.45 uur. AEK Athene won de eerste groepswedstrijd met 2-3 bij Brighton & Hove Albion, terwijl Ajax met 3-3 gelijkspeelde tegen Olympique Marseille.

Lindhout hanteert de fluit tijdens Ajax - AZ

Allard Lindhout is de scheidsrechter van dienst tijdens Ajax - AZ, zo brengt de KNVB naar buiten via de eigen website. Het duel tussen de clubs uit Noord-Holland heeft op zondagmiddag plaats om 14.30 uur. De wedstrijd wordt gespeeld in de Johan Cruijff ArenA. Voordat Ajax en AZ het tegen elkaar opnemen, treft Ajax op donderdagavond eerst AEK Athene nog. Dat duel wordt om 18.45 uur afgetrapt in Griekenland en staat in het teken van de groepsfase van de Europa League.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.