Rondom Ajax: Toeschouwer trekt shirt uit handen Antony en gaat ermee vandoor

door Jesse ter Haar 112

Bron AS

Rondom Ajax: Toeschouwer trekt shirt uit handen Antony en gaat ermee vandoor

door Jesse ter Haar 112

Bron AS

Laatst geüpdatet

Tussen al het belangrijke nieuws en reacties rondom Ajax kun je in de loop van de week best het een en ander missen. Geen zorgen, want Ajax Showtime houdt je op de hoogte van de laatste kleine nieuwtjes en gebeurtenissen.

Toeschouwer trekt shirt uit handen Antony en gaat ermee vandoor

Na afloop van Ajax - Feyenoord heeft er een opvallend moment plaatsgevonden, zo is te zien op beelden van ESPN op Twitter. Antony, matchwinner zondagmiddag, vierde de zege met de fans van Ajax, waarna een andere toeschouwer zijn kans greep. Hij trok achter de rug van de Braziliaan langs het shirt uit diens handen en ging ermee vandoor. Een beschamende actie, maar de fan is goed in beeld.

Veltman neemt afscheid van Ajax-publiek

Hij mag dan al ruim anderhalf jaar geen speler van Ajax meer zijn, toch heeft Joël Veltman nog even afscheid genomen van het Ajax-publiek. De speler verliet Amsterdam in de zomer van 2020 voor Brighton & Hove Albion en keerde zondag voor even terug. Check de beelden hieronder.

Spel lag tijdens Ajax - Benfica ongeveer 43 minuten stil

Tijdens Ajax - Benfica was de bal ongeveer 55 minuten in het spel, zo heeft de UEFA woensdag bekendgemaakt in de officiële registratie van het Champions League-duel. In totaal was de zuivere speeltijd 54 minuten en 39 seconden. Het duel duurde in totaal zo'n 98 minuten, maar daarvan lag het spel dus ongeveer 43 minuten stil. Ajax had 36 van de 54 minuten de bal, terwijl Benfica achttien minuten in balbezit was.

Entrada voorafgaand aan Ajax - Benfica is van start

De entrada voorafgaand aan Ajax - Benfica is van start gegaan. Vele Ajax-fans zijn bijeen gekomen nabij het treinstation Bijlmer ArenA en bewegen zich samen in de omgeving van de Johan Cruijff ArenA. Vuurwerk en de welbekende liederen over Ajax komen voorbij. Ajax en Benfica trappen om 21.00 uur af in het teken van de Champions League.

Van der Sar treft Kaká en Júlio César in de Johan Cruijff ArenA

De Johan Cruijff ArenA is in afwachting van Ajax - Benfica en dat ontgaat niemand. Edwin van der Sar was dinsdag als vanzelfsprekend al eerder aanwezig in het stadion en kwam daar twee legendes van het Braziliaanse voetbal tegen. Kaká en Júlio César zijn aanwezig in de ArenA voor de Champions League-wedstrijd. Genoeg reden voor Van der Sar om even met de oud-voetballers op de foto te gaan.

Ajax dit keer wel in thuisshirt tegen Benfica

Ajax speelt dinsdagavond in de Johan Cruijff ArenA 'gewoon' in het thuisshirt tegen Benfica. Hoewel dit als vanzelfsprekend klinkt, is dat het niet. Toen Ajax in 2018 in Amsterdam tegen Benfica speelde, speelden de Amsterdammers namelijk in het uitshirt. Dit was destijds omdat het uitshirt van Benfica te veel op het thuishirt van Ajax leek. Nu is dat niet het geval: Ajax speelt in het rood en wit, terwijl Benfica in grijze shirts speelt.

Ajax won nog nooit een knock-outduel in de Champions League in de ArenA

Ajax hoopt dinsdagavond voor een primeur te zorgen door voor het eerst een knock-outwedstrijd in de Champions League in de Johan Cruijff ArenA te winnen. De Telegraaf schrijft op de ochtend van de wedstrijd dat de Amsterdammers al heel lang geen thuiswedstrijd in de knock-outfase van de Champions League hebben gewonnen. De laatste keer was in het voorjaar van 1996 toen Ajax in eigen huis won van Borussia Dortmund. Later dat jaar verhuisde Ajax naar de Johan Cruijff ArenA, waar het tot op heden nog geen enkel thuisduel in de knock-outfase won. Tegen Benfica heeft Ajax dinsdagavond kans om daar verandering in te brengen.

Makkelie krijgt de leiding over De Klassieker

De Klassieker van komende zondag staat onder de leiding van scheidsrechter Danny Makkelie, zo maakt de KNVB maandag bekend. De arbiter floot recent nog de veelbesproken Champions League-ontmoeting tussen Real Madrid en Paris Saint-Germain en krijgt nu dus opnieuw een fraai affiche te leiden. De laatste keer dat Makkelie een wedstrijd van Ajax floot, was op 23 januari. Toen stond PSV - Ajax op het programma, de wedstrijd die de Amsterdammers met 1-2 wonnen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.