Rondom Ajax: Speeldatum Ajax O18 bekend in de UEFA Youth League

door Gino Haverkamp 123

Bron AS

Rondom Ajax: Speeldatum Ajax O18 bekend in de UEFA Youth League

door Gino Haverkamp 123

Bron AS

Laatst geüpdatet

Tussen al het belangrijke nieuws en reacties rondom Ajax kun je in de loop van de week best het een en ander missen. Geen zorgen, want Ajax Showtime houdt je op de hoogte van de laatste kleine nieuwtjes en gebeurtenissen.

Speeldatum Ajax O18 bekend in de UEFA Youth League

De speeldatum voor het duel tussen Sporting CP Onder 19 en Ajax Onder 18 is bekend gemaakt door de UEFA. De wedstrijd is gepland voor woensdag 1 maart om 13.00 uur in Portugal. Het is een duel in de laatste zestien van het prestigieuze jeugdtoernooi. Ajax kwam als tweede door de poule met de leeftijdsgenoten van Liverpool, Napoli en Rangers. In de vorige ronde wisten de jongelingen af te rekenen met MTK Budapest door een rake penalty van Gabriël Misehouy.

 Ajax voor het eerst in drie jaar zonder een schot op doel

Ajax kwam er donderdag in eigen huis niet aan te pas. Sterker nog: tegen Union Berlin ondernam Ajax geen enkele poging op het vijandelijke doel. Nu is het niet de eerste keer dat de Amsterdammers geen schot op doel produceerde. Voor de laatste keer moeten we drie jaar terug de tijd in, naar eveneens een Europa League-duel: Getafe-uit op 20 februari 2020 (2-0).

Ajax - Union Berlin in een uitverkochte Johan Cruijff ArenA

Ajax speelt donderdagavond 16 februari in een uitverkochte Johan Cruijff ArenA tegen Union Berlin in de achtste finales van de Europa League, zo meldt AjaxFancare op Twitter. De aftrap van dit duel vindt plaats om 18.45 uur. Op 14 februari werd bekend gemaakt dat er extra kaarten waren vrijgekomen vanuit de UEFA, maar deze zijn nu ook allemaal over de digitale toonbank gegaan.

Drietal Ajax op scherp tegen Union Berlin

Edson Álvarez, Kenneth Taylor en Jurriën Timber moeten uitkijken tegen Union Berlin, zo schrijft Voetbal International. Ze staan allemaal op twee gele kaarten en bij drie gele kaarten volgt een schorsing. Mochten ze een gele prent ontvangen, missen ze de return in Berlijn. De return vindt volgende week donderdag 23 februari plaats om 21.00 uur in Duitsland. De heenwedstrijd wordt op donderdagavond 16 februari om 18.45 uur afgetrapt in de Johan Cruijff ArenA. Ajax gaat proberen om in de thuiswedstrijd een goede uitgangspositie te creëren voor de return.

Ajax-opleiding behoort tot meest waardevolle ter wereld

De Ajax-jeugdopleiding behoort tot de meest waardevolle ter wereld, zo meldt het Internationaal Centrum voor Sportstudies (CIES). Spelers die hun opleiding bij Ajax genoten en nu actief zijn als profvoetballer worden samen geschat op een totale transferwaarde van 555 miljoen euro. Hierdoor staat Ajax op de vierde plek van de lijst. Alleen FC Barcelona (581 miljoen euro), Chelsea (630 miljoen euro) en Benfica (670 miljoen euro) staan boven de Amsterdamse club. Het CIES heeft spelers als 'zelf opgeleid' bestempeld als zij tussen hun 15e en 21e minimaal drie jaar bij een club in de jeugdopleiding hebben gespeeld.

Turkse scheidsrechter bij Ajax-Union Berlin

Halil Umut Meler is de aangewezen man om Ajax-Union Berlin in goede banen te leiden, zo valt te lezen op de site van de UEFA. De aftrap van dit duel vindt op donderdag 16 februari plaats om 18:45 uur in de Johan Cruijff ArenA. De Turkse arbiter heeft nog nooit eerder een wedstrijd van Ajax gefloten.

Tadić creëert dit seizoen verreweg meeste kansen van Eredivisie

Dusan Tadić is op het gebied van gecreëerde kansen de overtuigende koploper van de Eredivisie, zo is te lezen op Twitter. De Serviër, die dit seizoen vaak met kritiek te maken krijgt, creëerde al 95 kansen voor zijn teamgenoten, terwijl de nummer twee - Orkun Kökcü - tot 51 gecreëerde kansen kwam. Vito van Crooij en Maximilian Wittek completeren gezamenlijk de top drie met 47 kansen.

Van Boekel hanteert de fluit tijdens Sparta Rotterdam-thuis

Pol van Boekel is zondag tijdens Ajax - Sparta Rotterdam de scheidsrechter van dienst, zo maakt de KNVB bekend. De wedstrijd wordt om 16.45 uur afgetrapt en heeft plaats in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Overigens floot Van Boekel geen enkele club vaker dan Ajax. In totaal hanteerde hij 57 keer de fluit tijdens een wedstrijd van de Amsterdammers, waarbij de club 35 keer als winnaar uit de strijd kwam.

Ajax treft De Graafschap op donderdagavond 2 maart

Ajax neemt het op donderdag 2 maart op tegen De Graafschap, zo maakt de KNVB maandag bekend. Beide clubs werden aan elkaar gekoppeld tijdens de loting voor de kwartfinale van het TOTO KNVB Beker-toernooi en nu zijn ook de speeldata bekend. De wedstrijd heeft op de genoemde donderdagavond plaats om 21.00 uur. Ajax speelt een uitwedstrijd en zodoende reizen de mannen van John Heitinga af naar Doetinchem.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.