Rondom Ajax: Ajax op één na succesvolste club van Europa van afgelopen vijf jaar

door Brent Tomassen 151

Bron AS

Rondom Ajax: Ajax op één na succesvolste club van Europa van afgelopen vijf jaar

door Brent Tomassen 151

Bron AS

Laatst geüpdatet

Tussen al het belangrijke nieuws en reacties rondom Ajax kun je in de loop van de week best het een en ander missen. Geen zorgen, want Ajax Showtime houdt je op de hoogte van de laatste kleine nieuwtjes en gebeurtenissen.

Ajax op één na succesvolste club van Europa van afgelopen vijf jaar

Ajax heeft in de afgelopen vijf jaar de op één na hoogste clubcoëfficiënt behaald van alle clubs in Europa, zo is te zien op de coëfficiëntenranglijst van de UEFA. Alleen Manchester City behaalde iets meer coëfficiëntenpunten dan de Amsterdamse club in de laatste vijf jaar: 19.857 om 19.600. In de laatste seizoen behaalde Ajax onder meer de halve finale van de UEFA Champions League in 2019.

Ajacieden werken laatste training af in aanloop naar kraker tegen PSV

De spelers van Ajax hebben hun laatste training afgewerkt in aanloop naar de kraker tegen PSV, zo is te zien op beelden op het Twitteraccount van de Amsterdamse club. Mohammed Kudus en Devyne Rensch zijn de enige twee spelers die nog ontbreken op de training en zijn niet beschikbaar voor de wedstrijd tegen PSV, zo liet trainer John Heitinga weten op de persconferentie vrijdagmiddag. Ajax en PSV staan zondagmiddag om 14.30 uur tegenover elkaar in het Philips Stadion. Het is een belangrijk duel in de strijd om de tweede plaats.

'Langezijdeloper' ontvangt Heldenspeld van burgemeester Halsema

'Langezijdeloper' Gerard 'Gekke Eddie' Wezenberg heeft vrijdag een Heldenspeld ontvangen voor het al meer dan 25 jaar opvrolijken van tienduizenden Ajacieden op de tribunes van de Johan Cruijff ArenA, zo schrijft Het Parool. Als de thuiswedstrijden ongeveer een uur bezig zijn en Ajax een oppepper nodig heeft, rent hij met zijn Ajaxvlag over de lange zijde van de ArenA. Op zijn 65ste verjaardag werd hij door Femke Halsema ontvangen in haar ambtswoning.

'De enige mensen die hier mogen komen zijn de allerbelangrijkste Amsterdammers en daar hoor jij bij. Er zijn er niet veel die kunnen zeggen dat ze iedere week tienduizenden mensen opvrolijken en daarom krijg jij een Heldenspeld', vertelde de burgemeester. Wezenberg was geëmotioneerd en vertelde dat hij vooral erg trots was op het ontvangen van de Heldenspeld. Hij gaat de speld op zijn Ajaxtrui dragen tijdens de wedstrijden van de Amsterdammers.

Supportersvertegenwoordigers in gesprek gegaan met de Ajax-directie

Op woensdagavond 19 april zijn de AFCA Supportersclub en Ajax Supporters Delegatie samen in gesprek gegaan met de directie van Ajax, zo valt te lezen op de site van de AFCA Supportersclub. Edwin van der Sar en Susan Lenderink waren aanwezig namens de Ajax-directie. Er zijn kritische vragen gesteld over de huidige prestaties, het technisch beleid, de trainer, de situatie binnen Ajax en het (klassieke) Ajaxlogo, zo schrijft de supportersclub. Ze spreken van een open en eerlijk gesprek en Van der Sar en Lenderink namen alle tijd om de vragen te beantwoorden.

Kudus en Rensch ontbreken op foto's groepstraining Ajax

Mohammed Kudus en Devyne Rensch lijken woensdag nog te ontbreken tijdens de groepstraining van Ajax. De Amsterdamse club plaatst een fotoverslag van de trainingssessie op de website, maar Kudus en Rensch zijn niet te zien op de foto's. Beide spelers zijn op dit moment geblesseerd. De Ghanees viel tijdens de halve finale van de TOTO KNVB Beker tegen Feyenoord uit met een hamstringblessure. Rensch kampt met een blessure aan zijn bovenbeen. Trainer John Heitinga vertelde na het duel met FC Emmen dat het niet uitgesloten is dat Kudus en Rensch zondag kunnen meedoen tegen PSV.

Oud-Ajacied Van der Gragt beëindigt carrière na WK

Stefanie van der Gragt zet na het WK voetbal in Australië en Nieuw-Zeeland van komende zomer een punt achter haar loopbaan. Dat meldt de oud-voetbalster van de Ajax Vrouwen via de website van de KNVB. Van der Gragt speelde twee periodes in Amsterdam. Tijdens het seizoen 2017–2018 kwam de verdediger uit voor de Ajax Vrouwen, waarna ze vertrok naar FC Barcelona. Tussen 2020 en 2022 was de Oranje-international weer actief voor de Amsterdamse club. Met het Nederlands elftal won Van der Gragt in 2017 het EK in eigen land.

Gözübüyük krijgt leiding over topper PSV - Ajax

Serdar Gözübüyük heeft zondag de leiding over PSV - Ajax, zo brengt de KNVB naar buiten via de eigen website. Het betreft de eerste van twee ontmoetingen tussen beide ploegen, waarbij de competitiewedstrijd het eerst aan de beurt is. Een week later volgt de bekerfinale in De Kuip. 39 keer eerder floot de arbiter een wedstrijd van Ajax en 28 keer kwamen de Amsterdammers als winnaar uit de strijd. Het laatste duel van de club waarbij Gözübüyük de fluit hanteerde, was Feyenoord - Ajax (1-1) op 22 januari.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.