Rechtbank spreekt man vrij van poging tot diefstal met geweld op Tadic

door BadembaBarrie 210

Bron AT5

Rechtbank spreekt man vrij van poging tot diefstal met geweld op Tadic

door BadembaBarrie 210

Bron AT5

Laatst geüpdatet

De rechtbank in Amsterdam heeft een 27-jarige man vrijgesproken van een poging tot diefstal met geweld op Dusan Tadic. Er is niet genoeg bewijs voor het idee dat hij de intentie had om de aanvoerder van Ajax daadwerkelijk te beroven. De man is wel veroordeeld voor geweldpleging. Daarvoor heeft hij een celstraf van zes maanden, waarvan twee voorwaardelijk gekregen.

'Het opwachten en achtervolgen van Tadic is onvoldoende om aan te nemen dat die gedragingen tot doel hadden geld of goederen afhandig te maken. De rechtbank zal verdachte daarom vrijspreken van de poging tot diefstal met geweld', zo oordeelde de rechter, geciteerd door AT5. Daarbij was het ook onduidelijk wie het peilbaken onder de auto van Tadic had geplaatst. zo stelde de rechtbank.

Op basis van het bovenstaande kwam de rechter tot het oordeel dat een celstraf van zes maanden, waarvan twee voorwaardelijk, een gepaste straf was. Het Openbaar Ministerie had een celstraf van twaalf maanden geëist voor het totaalpakket aan beschuldigingen.

Tweede verdachte nog in afwachting van onderzoek

Een tweede man die verdacht wordt van het misdrijf tegen Tadic is nog niet berecht. Hij werd in oktober gearresteerd en is nog in afwachting van het onderzoek dat naar hem loopt, alvorens er wel of niet tegen hem geprocedeerd zal worden.

In de nacht van 27 op 28 juli 2022 werd Tadic bij thuiskomst opgewacht door twee mannen. Beiden droegen een helm en probeerden hem te belagen. Tadic zette het daarop op een lopen en wist, mede door één van zijn achtervolgers in het gezicht te slaan, uiteindelijk te ontkomen. Middels camerabeelden kwam de politie uiteindelijk twee verdachten op het spoor, waarvan er nu dus één is veroordeeld.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.