Politie houdt twee verdachten voor poging tot overval op Tadić aan

door Bart Veenstra 30

Bron Het Parool

Politie houdt twee verdachten voor poging tot overval op Tadić aan

door Bart Veenstra 30

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

De politie heeft twee verdachten aangehouden voor de poging tot overval op Ajax-aanvoerder Dusan Tadić. Dat meldt Het Parool. De Ajax-speler werd in de nacht van 27 op 28 juli vlak bij zijn huis in Amsterdam-Zuid opgewacht. De twee verdachten van 19 en 26 jaar - allebei mannen - zitten vast en worden dinsdag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Door gebruik te maken van videomateriaal uit de omgeving hebben rechercheurs de verdachten aan kunnen houden. Dat meldt de politie in een persbericht. Afgelopen vrijdag werd de 26-jarige verdachte aangehouden, waarna de 19-jarige verdachte maandagochtend kon worden opgepakt. Tadić is op de hoogte gesteld van de aanhoudingen.

Tadić raakte bij de gewelddadige poging tot overval lichtgewond. Toen hij zijn auto had geparkeerd in de buurt van zijn woning zag hij twee mannen - met helmen en donkere kleding - staan. Volgens de politie was Tadić 'zeer alert' en zette hij het direct op een rennen. Na een achtervolging ontstond er een worsteling tussen Tadić en de twee verdachten. Uiteindelijk wist Tadić te ontkomen door het Conservatorium Hotel in te rennen.

Overvallers maakten geen buit

Bij de poging tot overval wisten de verdachten overigens geen buit te maken. Het is nog niet duidelijk waar zij het op gemunt hadden, al is er het vermoeden dat het gaat om een horloge van de aanvaller van Ajax. De politie sloot destijds echter niet uit dat de overvallers het huis van de Ajacied binnen wilden gaan.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.