Proefperiode Álvarez en Pérez smaakt naar meer: 'Werden fantastisch ontvangen door Ajax'

door Cristian de Jong 14

Bron SoccerNews.nl

Proefperiode Álvarez en Pérez smaakt naar meer: 'Werden fantastisch ontvangen door Ajax'

door Cristian de Jong 14

Bron SoccerNews.nl

Laatst geüpdatet

Fernando Álvarez en Julio Pérez hebben een goede indruk achtergelaten bij Ajax tijdens hun proefperiode van twee weken in Amsterdam. Het tweetal van het Mexicaanse Club Pachuca trainde tijdens deze periode mee met de selectie van Jong Ajax en dat bleef niet onopgemerkt.

Wout Westerhof, jeugdtrainer van de Mexicaanse club, bracht Álvarez en Pérez persoonlijk naar Amsterdam. 'We werden fantastisch ontvangen door Ajax. Alles was top geregeld en de jongens konden twee weken leven als een Ajax-speler', vertelt Westerhof in gesprek met SoccerNews.nl.

De proefperiode beviel goed bij het tweetal, zegt de jeugdtrainer vervolgens. 'Ze maakten kennis met Nederland, de voetbalcultuur, de communicatie, het weer en het eten. Het is allemaal anders dan in Mexico. Hoe eerder ze daarmee in aanraking komen, hoe makkelijker een overstap in de toekomst zal zijn.' Ajax werkt sinds augustus samen Pachuca. De Mexicaanse club staat in eigen land bekend als 'het Ajax van Mexico'.

Ajax helpt de trainers en stafleden in Mexico met scholing. In ruil daarvoor kunnen talentvolle spelers, waaronder Álvarez en Pérez, de overstap maken naar Amsterdam. Ook zullen er in de toekomst oefenwedstrijden tussen de twee ploegen worden georganiseerd.

'Ajax is de beste stap voor onze talenten'

Ook in Amsterdam genoot men van de proefperiode van het tweetal, weet Westerhof. 'Ze wilden het beste van zichzelf, Pachuca en Mexico laten zien. De reactie vanuit Ajax was positief. Ik ga ervanuit dat de scouts Álvarez en Pérez blijven volgen. Wij zijn ervan overtuigd dat Ajax voor onze talenten dan de beste stap is.'

De Ajax Coaching Academy is momenteel in Mexico om voorlichtingen te geven aan de trainers van Pachuca. Ajax heeft hiermee impact op de trainers en jeugdspelers van de Mexicaanse club. 'De samenwerking is fantastisch voor Pachuca, maar ook Ajax zal hier in de toekomst de vruchten van plukken', verzekert Westerhof.

Sportbookies had woensdag 92% van de wedtips goed! Check hier welke wedstrijden er goed werden voorspeld!

Denk jij dat Ajax de competitie hervat met een overwinning op NEC? Zet in en verdien 1,36 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.