Poulsen gaat aan de slag als assistent-trainer bij Denemarken

door Bart Veenstra 9

Bron TV 2 Sport

Poulsen gaat aan de slag als assistent-trainer bij Denemarken

door Bart Veenstra 9

Bron TV 2 Sport

Laatst geüpdatet

Christian Poulsen gaat aan de slag als assistent-trainer van het nationale elftal van Denemarken. De oud-Ajacied wordt de assistent van bondscoach Kasper Hjulmand en krijgt bij het Deense elftal onder meer te maken met Ajax-aanvaller Mohamed Daramy.

In de afgelopen jaren was Poulsen onder meer assistent-trainer bij Ajax. Die ervaring komt hem nu goed van pas bij het nationale elftal van Denemarken. 'Ik kijk ernaar uit om te profiteren van de ervaring die ik heb opgedaan in het buitenland. Ik heb heel veel bij Ajax geleerd en ik hoop die ervaring nu te gebruiken', aldus Poulsen tegenover TV 2 Sport.

'Wat ik nu bij Denemarken ga doen, lijkt erg op het werk dat ik bij Ajax heb gedaan', gaat Poulsen verder. 'Ik heb hier een mentor-rol voor de spelers. Ik kijk ernaar uit om het trainingsveld op te gaan en gas te geven. Ik heb lang in het buitenland gespeeld, dus ik kan veel spelers goed begrijpen.'

Poulsen sluit voor de eerstvolgende interlandperiode direct aan bij het Deense elftal. Denemarken staat er richting de kwalificatie voor het WK in Qatar uitstekend voor. De eerste zes duels werden gewonnen. In oktober speelt Denemarken tegen Moldavië en Oostenrijk.

Afgelopen mei nam Ajax afscheid van Poulsen als lid van de technische staf. De Deen gaf toen al aan zich op andere dingen te willen richten. Ajax gaf aan met Poulsen in gesprek te gaan over een andere rol, maar die komt er dus voorlopig niet.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.