Politie Dortmund tevreden: 'Meeste fans alleen geïnteresseerd in voetbal'

door BadembaBarrie 30

Bron Polizei Nordrhein-Westfalen Dortmund

Politie Dortmund tevreden: 'Meeste fans alleen geïnteresseerd in voetbal'

door BadembaBarrie 30

Bron Polizei Nordrhein-Westfalen Dortmund

Laatst geüpdatet

Politie korpschef Udo Tönnjan van de politie Dortmund is grotendeels tevreden over het verloop van de wedstrijddag. Mede door de grote politie-inzet is de avond zonder grote incidenten verlopen. Wel waren er ongeregeld- en gewelddadigheden toen een groep Ajax-supporters zich naar het stadion begaf. Los daarvan is de avond echter gemoedelijk verlopen, zo stelt het korps.

'Het overgrote deel van de fans was alleen geïnteresseerd in de wedstrijd', stelt korpschef Tönnjan op de eigen website. 'Deze fans konden na een veilige stadionervaring veilig naar huis terugkeren.' De politie was met duizend man aanwezig in de stad, grotendeels voor het geval dat. 'Gewelddadige confrontaties vallen altijd te verwachten bij hoog-risico wedstrijden, maar we hebben kunnen voorkomen dat rivaliserende fans met elkaar in contact kwamen.'

Geheel incidentenvrij was de dag in Dortmund niet. Zo begonnen veel Ajax-fans rond 17.00 uur aan een uitgebreide entrada. Daarbij werd ook vuurwerk afgestoken, met name bengaalse fakkels. Datzelfde gebeurde tijdens de wedstrijd ook kortstondig in het stadion. Het leverde fraaie plaatjes op, maar is wel verboden. De Duitse politie is dan ook bezig om de verantwoordelijken te identificeren en op te sporen.

Geweld bij het stadion

Vanuit de entrada in het centrum van de stad, liep een deel van de supporters door naar het stadion. Daar ontstond nog kortstondig een gewelddadige situatie toen enkelen uit de groep met vuurwerk en zelfs een prullenbak naar de aanwezige politie gooiden. Die smoorden het geweld echter snel in de kiem en zagen de avond verder gemoedelijk en zonder grote problemen verlopen.

Denk jij dat Ajax de Champions League wint? Zet dan in en krijg 21,00 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties