Van Hooijdonk had contact met Steijn: 'Hij vond het nog te vroeg voor een gesprek'

door Roemer Smid 42

Bron Algemeen Dagblad

Van Hooijdonk had contact met Steijn: 'Hij vond het nog te vroeg voor een gesprek'

door Roemer Smid 42

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Pierre Van Hooijdonk zat zondagavond, na drie weken absentie, weer aan tafel bij Studio Voetbal. De analist betichte Ajax-trainer Maurice Steijn van 'duistere zaakjes' in zijn periode bij NAC Breda, maar miste vervolgens bewijs om deze uitspraken te rechtvaardigen.

'Ik had geen bewijzen voor mijn opmerkingen. Dat moet je nooit doen, dus vandaar dat ik mijn excuses heb aangeboden. Ik heb contact gekregen met Maurice en wil graag een gesprek met hem, maar hij vond het daar nog nog te vroeg voor. Dat mag natuurlijk, maar wat mij betreft staat die deur open, het liefst zo snel mogelijk', vertelde Van Hooijdonk.

Geloofwaardigheid Van Hooijdonk aangetast

Van Hooijdonk beseft dat zijn geloofwaardigheid is aangetast: 'Ik zal het vertrouwen van de kijker weer moeten terugwinnen, dat snap ik best. Ik kan zeker objectief naar Ajax en de trainer Steijn kijken. De afgelopen tien jaar is me dat ook goed gelukt. Ik hoop dat we nu een streep onder deze zaak kunnen zetten, graag zelfs. Dit is een eenmalige uitglijder geweest, dat kan ik al wel verklappen.'

Fortuna-Ajax

Over de wedstrijd van Ajax, dat zondagmiddag niet verder kwam dan een gelijkspel tegen Fortuna, laat Van Hooijdonk zich kort uit: 'Dit Ajax schreeuwt om een Steven Berghuis en Steven Bergwijn. Die gaan die andere acht op het veld beter maken, omdat zij de bal gaan opeisen en het verschil kunnen maken.' Tot slot reageert Van Hooijdonk op de opmerkingen van Steijn aangaande de transferzomer van Ajax: 'Bij elke club moeten de hoofdtrainer en de technisch directeur een eenheid vormen, maar die eenheid zie ik nu al niet meer. Als ik Steijn zo beluister, heeft hij geen vinkjes gezet bij de aankopen die zijn gekomen.'

Analist Oranje

De komende week mag Van Hooijdonk proberen wat krediet terug te winnen. Hij analyseert, samen met Rafael van der Vaart, de interlands van Oranje. De ploeg van Ronald Koeman neemt het donderdagavond op tegen Griekenland. Zondagavond is Ierland de tegenstander.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.