Perez ziet nieuwe realiteit bij Ajax: 'Alsof ze Hercules en Bodø Glimt zijn vergeten'

door Robin Ridder 20

Bron ESPn

Perez ziet nieuwe realiteit bij Ajax: 'Alsof ze Hercules en Bodø Glimt zijn vergeten'

door Robin Ridder 20

Bron ESPn

Laatst geüpdatet

Kenneth Perez is van mening dat Ajax te snel hoge verwachtingen heeft. Volgens de analist van ESPN is een 2-2 gelijkspel tegen Fortuna Sittard 'een normale wedstrijd' voor dit Ajax. Perez denkt dat de mensen in Amsterdam te optimistisch zijn.

In het ESPN-programma Dit Was Het Weekend spreekt Perez over de nieuwe realiteit waar Ajax zich in begeeft. Perez ziet dat Ajax met stapjes vooruit gaat, maar dat het nog lang niet goed genoeg is. 'De progressie van Ajax heeft te maken met het feit dat ze nu normale wedstrijden spelen. Een 2-2 thuis tegen Fortuna is een normale wedstrijd voor dit Ajax. Je verwacht toch niet dat Ajax opeens over Fortuna Sittard heen walst. Het lijkt wel alsof ze geen kortetermijngeheugen hebben in Amsterdam. Alsof ze Hercules en Bodø Glimt zijn vergeten,' aldus de analist.

Collega-analist Karim El Ahmadi is van mening dat het middenveld van Ajax te statisch is. Ondanks een aardig begin van de Amsterdammers brak het middenveld Ajax uiteindelijk toch op volgens El Ahmadi. 'Ze begonnen wel aardig en ze hadden ook wel kansen op de 2-0. Alleen gingen Spelers ballen ophalen op plekken waar het niet nodig was. Je moet als verdediger dan zeggen: ik ga wel gewoon opbouwen, wegwezen.'

Niet opstellen van Brobbey

Perez is van mening dat het een juiste beslissing is dat Brian Brobbey zondag niet aan de wedstrijd begon. De analist geeft aan dat je met een hamstringblessure altijd voorzichtig moet zijn. 'Het is toch volkomen logisch dat deze beslissing is genomen. Dat heeft dan helemaal niks te maken met welke wedstrijden je speelt. Invallen is eigenlijk ook al een risico. Een hamstringblessure is altijd risicovol.' Tot slot geeft El Ahmadi aan dat Ajax niet blij moet zijn met een punt. 'Als Ajax mag je niet tevreden zijn met een 2-2 gelijkspel tegen Fortuna Sittard.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.