Peereboom uit tevredenheid: 'Ik denk dat we met deze groep een mooie ontwikkeling hebben doorgemaakt'

door Justin Fokkens 13

Bron Ajax.nl

Peereboom uit tevredenheid: 'Ik denk dat we met deze groep een mooie ontwikkeling hebben doorgemaakt'

door Justin Fokkens 13

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax O18 sloot zaterdagmiddag de eerste seizoenshelft af met een 1-4 overwinning bij de leeftijdsgenoten van De Graafschap. Daarmee moesten de jonge Ajacieden het najaarskampioenschap echter wel aan concurrent PSV laten, dat won van AZ. Trainer Frank Peereboom kijkt uiteindelijk met een goed gevoel terug op het afgelopen halve seizoen, zo vertelt hij bij Ajax TV.

'Ik heb wel goede dingen gezien. Er waren mooie doelpunten, maar tegelijkertijd was er ook een slordig tegendoelpunt. De afgelopen tijd hebben we in wisselende samenstellingen gespeeld, dan was het fijn geweest als we de nul hadden gehouden. Voorin hebben we genoeg gecreëerd en er zat een goede dynamiek in het team. Dan is 1-4 een prima uitslag' , zo opent Peereboom aangaande de gewonnen wedstrijd bij De Graafschap.

Daarentegen baalt de oefenmeester wel van het mislopen van het najaarskampioenschap, al is hij tegelijkertijd ook tevreden. 'We weten waar we het hebben laten liggen en dat is doodzonde. Het is niet anders, maar ik denk dat we met deze groep een mooie ontwikkeling hebben doorgemaakt. Er zijn jongens naar Jong Ajax doorgeschoven, iets wat na de winterstop opnieuw zal gebeuren. Dat hoort bij Ajax.'

Ontwikkelen

Tot slot blikt Peereboom verder vooruit op de tweede seizoenshelft. Daarin zijn er een aantal concrete doelstellingen. 'Talenten de kans geven en talenten uitdagen, dan kunnen anderen ook hun bijdrage leveren. Dat is ook een mooie ontwikkeling. Als dat samenvalt is het perfect. We leiden op om spelers te laten doorstromen naar Jong Ajax of naar Ajax 1. Dat is het belangrijkste. Daarnaast willen we als team natuurlijk alles winnen, daar spelen we voor.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.