PEC Zwolle toont interesse in Ajax-verdediger Milovanović

door Wessel Kroon 66

Bron Ajax Showtime

PEC Zwolle toont interesse in Ajax-verdediger Milovanović

door Wessel Kroon 66

Bron Ajax Showtime

PEC Zwolle is geïnteresseerd in de diensten van Ajax-verdediger Mateja Milovanović. De Nederlandse Serviër beschikt over een aflopende verbintenis in Amsterdam, en dus ruikt PEC een kans om de mandekker aankomende zomer gratis in te lijven.

Milovanović werd geboren in Vlaardingen, maar komt uit voor de Servische nationale jeugdelftallen. Hij kwam in 2013 in de jeugdopleiding van Sparta terecht en maakte vijf jaar later de overstap naar de jeugdopleiding van Ajax. In de hoofdstad doorliep hij diverse jeugdelftallen en maakte hij op 12 augustus 2022 zijn debuut in Jong Ajax. In de uitwedstrijd tegen Roda JC startte hij in de basisopstelling.

In het restant van het seizoen 2022/23 zou hij nog elf wedstrijden voor de belofteploeg spelen, maar afgelopen seizoen kwam de twintigjarige verdediger geen minuut in actie. Vanwege een knieblessure stond Milovanović namelijk het hele seizoen aan de kant. In november 2023 werd hij geopereerd aan zijn knie en momenteel is hij nog altijd herstellende.

Zijn afwezigheid was afgelopen seizoen een aderlating voor Jong Ajax. Het betekende namelijk vaak dat Tristan Gooijer of Oualid Agougil als linker centrale verdediger speelde, terwijl dat niet hun natuurlijke positie is. Voor komend seizoen lijkt dat een minder groot probleem. De boomlange linker centrale verdediger Dies Janse sluit dan namelijk aan bij de belofteploeg. Hij speelde al een aantal wedstrijden voor Jong Ajax en maakte daarin een positieve indruk.

Aflopende contracten Jong Ajax

Milovanović is niet de enige speler in Jong Ajax die over een aflopend contract beschikt. Ar'Jany Martha, Diyae Jermoumi, Raphaël Sarfo, Oualid Agougil, Nassef Chourak, Rida Chahid, Rico Speksnijder en Yoram Boerhout beschikken namelijk ook over een aflopende verbintenis, terwijl doelman Sten Kremers zijn vertrek al eerder aankondigde. Daarnaast is bekend dat het contract van Alvaro Henry niet verlengd wordt en Gabriël Misehouy hoogstwaarschijnlijk ook transfervrij gaat vertrekken uit Amsterdam.

Wessel Kroon (X: @Wessel_Kroon | E-mail: w.kroon@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.