Oranje Vrouwen bereiken achtste finales na zege

door ArthurV 190

Oranje Vrouwen bereiken achtste finales na zege

door ArthurV 190

Laatst geüpdatet

De Oranje Vrouwen hebben zich weten te plaatsen voor de achtste finales van het WK. Nadat er afgelopen dinsdag met 0-1 gewonnen werd van Nieuw-Zeeland, wist de ploeg van Sarina Wiegman zaterdag met 3-1 te winnen van Kameroen.

Nederland begon scherp aan het duel, maar werd naarmate de eerste helft vorderde steeds slordiger. Ondanks het lage tempo, wist Vivianne Miedema vijf minuten voor rust de bal in het net te koppen. Lang kon de ploeg echter niet genieten van de voorsprong, nadat Gabrielle Onguene amper twee minuten later profiteerde van een fout in de Nederlandse verdediging.

Het tweede bedrijf was nog maar net begonnen, of de bal lag alweer in het net. Dominique Bloodworth kon de bal simpel binnenschieten, nadat Micheala Abam een voorzet van Jackie Groenen compleet verkeerd raakte bij het wegwerken. Het bleef nog lang spannend gedurende het tweede bedrijf, maar vijf minuten voor het laatste fluitsignaal zorgde Vivianne Miedema voor de bevrijdende derde treffer.

Opstelling Nederland:

Van Veenendaal; Van Es, Bloodworth, Dekker, Van Lunteren, Spitse, Groenen, Van de Donk (Roord 71'); Van de Sanden (Beerensteyn 66') , Miedema, Martens.

Wissels Nederland:

Van Dongen, Pelova, R. Jansen, Kaagman, Kop, E. Jansen, Kerkdijk, Roord, Beerensteyn, Van der Most, Geurts.

Opstelling Kameroen:

Ngo Ndom; Meffometou, Johnson, Manie, Leuko, Feudjio; Onguene, Mbeleck (Meyong 66'), Yango, Abam (Nchout 60'); Enganamouit.

Wissels Kameroen:

Nchout, Ejangue, Ngono Mani, Awona, Meyong, Abena, Sonkeng, Mambingo, Akaba, Ndoumbouk, Takounda.

Doelpunten:

1-0 Vivianne Miedema (41')
1-1 Gabrielle Aboudi Onguene (43')
2-1 Dominique Bloodworth (48')
3-1 Vivianne Miedema (85')

Bijzonderheden:

- Nederland won de eerste groepswedstrijd met 1-0 van Nieuw-Zeeland. Kameroen ging onderuit tegen Canada: 1-0.
- Denk jij dat de Oranje Leeuwinnen met 3-0 van de Kameroen vrouwen winnen? Zet in en krijg 5,35 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.