Oranje O19-coach Visser bespreekt situatie Misehouy; Rijkhoff is aanvoerder

door Bart Veenstra 65

Bron ESPN

Oranje O19-coach Visser bespreekt situatie Misehouy; Rijkhoff is aanvoerder

door Bart Veenstra 65

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Gabriël Misehouy is vanwege zijn contractperikelen bij Ajax niet opgeroepen voor Oranje O19. KNVB-coach Mischa Visser had de talentvolle middenvelder er graag bij gehad, maar de situatie laat dat op dit moment niet toe. Beter nieuws is er voor Julian Rijkhoff: hij is deze interlandperiode de aanvoerder van Oranje O19.

Visser sprak onlangs met Misehouy, die vanwege contractperikelen bij Ajax geen optie was voor deze interlandperiode. Tegenover ESPN zegt Visser het volgende: 'Hij traint wel, maar speelt geen wedstrijden. Daardoor was het duidelijk dat wij hem niet gingen oproepen en dat heb ik hem ook in een vroeg stadium verteld. Het is jammer, want een Gabriël in goeden doen is een jongen die ons erg zou kunnen helpen.'

Rijkhoff aanvoerder Oranje O19

Ook Antoni Milambo van Feyenoord ontbreekt. 'Milambo is onze aanvoerder, maar hij ontbreekt met een blessure en daar baalt hij enorm van. Julian Rijkhoff zal nu onze aanvoerder zijn', zegt Visser, die daarmee goed nieuws heeft voor de spits van Ajax. Rijkhoff kwam in de afgelopen winter over van Borussia Dortmund en mocht al regelmatig minuten maken in het eerste elftal van de Amsterdamse club.

Naast Rijkhoff behoren ook Silvano Vos en Oualid Agougil tot de selectie van Oranje O19. De Nederlandse talenten spelen in deze interlandperiode in eigen land drie EK-kwalificatiewedstrijden. Er wordt gespeeld tegen Litouwen, Frankrijk en België. Bij de Belgen behoort Mika Godts tot de selectie.

Programma Oranje O19

20-03-2024, 19.00 uur: Oranje O19 - Litouwen O19
23-03-2024, 16.00 uur: Oranje O19 - Frankrijk O19
26-03-2024, 19.00 uur: België O19 - Oranje O19

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.