Oosting onder de indruk van Brobbey: 'Hij is wel een topspits natuurlijk'

door Wessel Kroon 28

RKC Waalwijk-trainer Joseph Oosting was tijdens de 1-4 nederlaag tegen Ajax erg onder de indruk van Brian Brobbey. De spits scoorde twee doelpunten en besliste de wedstrijd zo in het voordeel van de Amsterdammers. Vooral zijn eerste doelpunt was indrukwekkend. Hij gebruikte bij dit doelpunt slim zijn lichaam en rondde vervolgens koelbloedig af. Later in de wedstrijd maakte Brobbey dus ook nog zijn tweede doelpunt van de wedstrijd.

De uitslag wekt het idee dat Ajax een makkelijke avond beleefde in Waalwijk, maar niks was minder waar. Voor rust had Ajax het heel lastig met de Waalwijkers en het stond 1-1 na de eerste 45 minuten. Pas in de tweede helft lukte het Ajax om weg te lopen van RKC. Na ruim een uur was het Brobbey die Ajax op 1-3 zette. Brobbey zette daarbij ogenschijnlijk gemakkelijk zijn directe tegenstander Shawn Adewoye van zich af.

'Shawn is een enorm goede centrale verdediger. Hij leert hiervan. Dit gaat hem dit seizoen niet meer gebeuren. Maar ja, Brobbey is wel een topspits natuurlijk', aldus Oosting bij Goedemorgen Eredivisie. 'Kijk maar eens hoe hij dat doet. Hij zet z’n arm over Shawn heen, bij z'n schouder. Dan kun je niks meer doen.'

Ook analist en voormalig voetballer Marciano Vink zag de klasse van Brobbey. 'Die gasten gebruiken hun lichaam en hun armen zó goed, als verdediger is dat heel moeilijk. Wanneer zit je kort, en wanneer kan je afstand nemen.' De rechtspoot maakte even later ook nog de 1-4. Met deze twee doelpunten komt Brobbey op een totaal van acht doelpunten in de Eredivisie dit seizoen.

Veel lof voor Brobbey

Brobbey ontvangt sowieso veel lof na de wedstrijd tegen RKC Waalwijk. De spits scoorde vorige week ook al twee keer tegen Excelsior en lijkt op dit moment de basisspits bij Ajax. Na zijn twee doelpunten tijdens RKC Waalwijk - Ajax kent Brobbey een gemiddelde van een doelpunt per 64 minuten.