Onana kijkt terug naar Europa League-finale: 'We stonden stijf van de spanning'

door Timo Suur 78

Bron Voetbal International

Onana kijkt terug naar Europa League-finale: 'We stonden stijf van de spanning'

door Timo Suur 78

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

André Onana heeft zes jaar na de verloren Europa League-finale van Ajax uitgebreid teruggeblikt op die eindstrijd met Manchester United. De Kameroener stond destijds als 21-jarige onder de lat.

Onana denkt dat Ajax vooraf al kansloos was tegen Manchester United. Iedereen bij de Amsterdammers stond stijf van de spanning. 'Uit angst. We speelden wel tegen Manchester United', zo wordt de doelman geciteerd door Voetbal International. Hij heeft zelfs algemeen directeur Edwin van der Sar gebeld voorafgaand aan de finale. 'Ik voelde me niet goed. Ik zei hem dat ik niet wilde spelen', zo kijkt Onana terug. Van der Sar antwoordde heel simpel. 'Hij zei tegen mij: ik ben te oud en heb geen handschoenen mee, jij gaat spelen.'

De doelman kan zich de wedstrijd goed herinneren. 'Ik stond in de spelerstunnel. Stond David de Gea ineens vlak achter me', zo zegt de Kameroener. 'Zes maanden eerder speelde ik nog op de PlayStation met hem. Nu speelde ik zelf tegen hem.' Onana was pas sinds kort eerste keeper van Ajax en ineens stond hij in de Europa League-finale.

Younes kon de spanning ook niet aan

Amin Younes kon de spanning ook niet aan, zo weet Onana nog goed. 'In de tunnel kwam hij naar me toe. Hij was op dat moment een van de belangrijkste spelers die we hadden', zo zegt de doelman. 'Hij schrok van de omvang van de armen van zijn directe tegenstander, Antonio Valencia. Hij zei: oef, tegen hem kan ik niet spelen.' Ajax ging uiteindelijk met 0-2 onderuit in de finale tegen Manchester United. Onana vertrok afgelopen zomer naar Internazionale, na een schorsing door dopinggebruik en een aantal botsingen met Ajax. Bij de Italianen is hij op dit moment eerste keeper boven Samir Handanovič. Komende dinsdag neemt Internazionale het op tegen FC Porto in de achtste finales van de Champions League. Het eerste duel eindigde in een 1-0 overwinning voor de Italianen.

Verwacht jij dat Ajax zondag wint van sc Heerenveen? Zet in en ontvang 1,44 keer je inzet terug bij een Amsterdamse zege!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.