[Update II] Bondscoach Kameroen: 'Onana moet zich aan de regels houden'

door Bart Veenstra 118

Bron Fabrizio Romano, Voetbal International

[Update II] Bondscoach Kameroen: 'Onana moet zich aan de regels houden'

door Bart Veenstra 118

Bron Fabrizio Romano, Voetbal International

Laatst geüpdatet

André Onana is door de bondscoach van Kameroen uit de WK-selectie gezet. Inmiddels is ook bevestigd dat Onana Qatar heeft verlaten en ook niet meer zal terugkeren in het Arabische land. Zijn plek onder de lat bij Kameroen wordt ingenomen door Devis Epassy.

Het nieuws wordt door meerdere media bevestigd. Volgens Fabrizio Romano zou de reden van de verbanning van Onana een uit de hand gelopen discussie met bondscoach Rigobert Song zijn. De keuzeheer zou een meer traditionele manier van keepen door Onana willen zien.

Onana op zijn beurt heeft zelf niet de intentie om zijn manier van keepen te veranderen. Het leverde een gespannen situatie op tussen de coach en de speler en zodoende is Onana nu uit de selectie van Kameroen gezet.

Kameroen begon WK met een nederlaag

Kameroen verloor zijn eerste WK-wedstrijd met 1-0 van Zwitserland. In dat duel stond Onana nog 'gewoon' op doel. Maandag staat het tweede WK-duel op de agenda voor Kameroen. Dan is het Servië van Ajax-aanvoerder Dusan Tadic de tegenstander. Deze wedstrijd is te volgen via ons livetopic.

Update - 12.15 uur (28 november 2022) - Onana verlaat WK in Qatar en keert niet meer terug

André Onana heeft Qatar, zoals eerder al werd gezegd, definitief verlaten. De doelman van Kameroen kwam in een discussie terecht met bondscoach Rigobert Song over de manier van keepen. Fabrizio Romano meldt nu dat Onana heeft besloten het WK te verlaten en ook niet meer zal terugkeren.

Update II - 15.05 uur (28 november 2022) - Bondscoach Kameroen: 'Onana moet zich aan de regels houden'

Rigobert Song, de bondscoach van Kameroen, heeft tekst en uitleg gegeven over de verbanning van Onana uit de WK-selectie van Kameroen. De keuzeheer laat weten dat het team boven het individu staat. 'We strijden hier met 26 spelers op dit WK en samen moeten we discipline en respect tonen. We zijn hier om ons te bewijzen. Onana is een geweldige keeper, maar we focussen ons op het team', citeert Voetbal International de trainer.

Een terugkeer van Onana in de WK-selectie lijkt onwaarschijnlijk. De keeper heeft Qatar naar verluidt al verlaten. 'Ik vroeg hem nog om te wachten, om te zien of hij nog kon terugkeren. Hij moet zich aan de regels houden. Als hij dat doet, kan hij wellicht nog terugkeren. Hij wilde weg, dat hebben we geaccepteerd. Ik neem de verantwoordelijkheid voor deze beslissing op me.'

Volgens Song moet iedere speler zich houden aan de teamdiscipline. 'Kan je dat niet, dan moet je opzij stappen en je verantwoordelijkheid nemen. Je moet voldoen aan dat wat we van het team eisen. Het team is belangrijker dan het individu. De keeperspositie is erg belangrijk, maar we zijn hier als team bezig.'

Bij Jacks kun je nu vijftig keer je inzet terugkrijgen als Nederland van Qatar wint. Check snel hoe het werkt!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.