Onana kondigt einde interlandloopbaan bij Kameroen aan

door Bart Veenstra 33

Bron André Onana

Onana kondigt einde interlandloopbaan bij Kameroen aan

door Bart Veenstra 33

Bron André Onana

Laatst geüpdatet

André Onana heeft definitief een punt gezet achter zijn interlandloopbaan. De voormalig doelman van Ajax speelde zijn interlands voor Kameroen. Tijdens het WK in Qatar vertrok Onana al vroegtijdig na een meningsverschil met bondscoach Rigobert Song en nu heeft de keeper definitief een punt gezet achter het spelen van wedstrijden voor het Afrikaanse land.

Onana komt vrijdagochtend met die boodschap via zijn sociale kanalen. Hij laat weten dat het voor hem een enorme eer is geweest om voor Kameroen te spelen. 'Maar elk verhaal, hoe mooi dat verhaal ook is, kent een einde. En aan mijn verhaal bij het Kameroense elftal is nu een einde gekomen.'

De doelman spreekt nogmaals zijn respect en liefde uit voor Kameroen en diens nationale elftal. 'Ik zal nu verdergaan als een fan, net als de andere 27 miljoen Kameroeners die iedere wedstrijd kijken. Ik wil degenen bedanken die mij hebben vertrouwd en in mij hebben geloofd in de zin dat ik iets zou toevoegen aan het team.'

Onana, nog altijd pas 26 jaar oud, speelt sinds dit seizoen voor Internazionale. De keeper kwam in de afgelopen zomer transfervrij over van Ajax. Bij de Italiaanse club veroverde hij vlak voor de start van het WK een basisplaats.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.