Ocampos over teleurstellend avontuur bij Ajax: 'Ik kan niet meer dan mijn best doen'

door Cristian de Jong 31

Bron Ajax Life

Ocampos over teleurstellend avontuur bij Ajax: 'Ik kan niet meer dan mijn best doen'

door Cristian de Jong 31

Bron Ajax Life

Laatst geüpdatet

Lucas Ocampos lijkt na een halfjaar bij Ajax alweer terug te keren bij het Spaanse Sevilla. De Argentijnse aanvaller komt niet aan spelen toe in Amsterdam en zal naar alle waarschijnlijkheid in januari dan ook geen Ajacied meer zijn. In gesprek met Ajax Life vertelt Ocampos over zijn ervaringen bij Ajax.

Na drie seizoenen bij Sevilla was Ocampos toe aan een nieuwe uitdaging. 'Het was voor mij en Sevilla gunstig op het laatste moment weg te gaan', verklaart de aanvaller. 'Ik was tweede aanvoerder van de ploeg, zat er al drie jaar en had een meningsverschil met de trainer, met wie ik verder overigens een goede relatie had. We hadden geen ruzie, maar ik was wel toe aan een nieuwe uitdaging.'

Overstap naar Ajax

Ocampos zag Ajax als perfecte uitweg. 'Een club die Champions League speelt. Na mijn gesprek met Alfred Schreuder had ik een goed gevoel bij de stap.' Toch speelde Ocampos dit seizoen pas 113 minuten voor Ajax. Ocampos wilt niet veel kwijt over het feit dat hij niet veel speelt. 'Dat moet je aan de trainer vragen. Ik kan niet meer dan mijn best doen.'

De Argentijn stelt zelf het liefst in Amsterdam te blijven, hoewel hij een winterse terugkeer naar Sevilla niet uitsluit. Zodra het avontuur bij Ajax niet slaagt voor Ocampos, zal de aanvaller zijn avontuur in Nederland niet zien als mislukking. 'Wel als ik mezelf in vijftien opeenvolgende wedstrijden had mogen bewijzen, maar dit niet was gelukt. Die kans heb ik nog niet gekregen. Ik kwam later bij de ploeg en wacht nu op mijn minuten', aldus Ocampos.

Afgelopen zomer was Ajax in eerste instantie akkoord met Sevilla voor een permanente transfer van vijftien miljoen euro, maar de raad van commissarissen stak daar op de valreep nog een stokje voor. Uiteindelijk kwamen Ajax en Sevilla alsnog tot een akkoord voor een huurtransfer met een huursom van vier miljoen euro. Ocampos is dit seizoen nog bij geen enkel doelpunt betrokken geweest.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.