'Ajax wil selectie versterken, Ocampos op weg naar de uitgang'

door Jesse ter Haar 388

Bron Voetbal International

'Ajax wil selectie versterken, Ocampos op weg naar de uitgang'

door Jesse ter Haar 388

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Ajax wil de selectie in de komende periode versterken, zo verzekert Voetbal International. Dat wil men niet alleen doen door nieuwe spelers aan te trekken, maar ook door stoorzenders of overbodige spelers de uitgang te wijzen. Lucas Ocampos geldt daarbij als concreet voorbeeld.

'Een frisse wind in de selectie zal in de komende periode gestalte moeten krijgen', zo wordt geschreven. Spelers die niet meer van waarde worden geacht of als stoorzender binnen de selectie gelden, moeten de club in de komende tijd verlaten. De gaten die daarmee in de selectie ontstaan, wil Ajax met versterkingen gaan opvullen. De grootste pijnpunten in de huidige selectie: de erfenis van Antony, de kwetsbaarheid achterin en de samenstelling op het middenveld.

Binnen de club is men de afgelopen tijd druk geweest met het maken van lijstjes. Scouts reisden af naar Brazilië en Argentinië en tijdens die tripjes kregen de lijstjes vorm. In de winterse transferperiode moeten er pogingen worden gewaagd om (enkele van) die spelers aan de selectie toe te voegen. Vanuit VI raadt men Ajax aan om opnieuw een lijntje uit te gooien naar Hakim Ziyech, die in de afgelopen zomer al dicht bij een terugkeer was. Een rechtsbuiten zal bovendien nodig zijn, want Ocampos zal normaal gesproken op korte termijn terugkeren naar Sevilla, de club van wie Ajax hem huurt.

Ajax moet hiërarchie herstellen

Buiten de transferplannen ziet men bij het wekelijkse voetbalblad zéér belangrijke taken voor de clubleiding weggelegd, waarbij vooral Alfred Schreuder - die niet voor zijn baan hoeft te vrezen - het tot uitvoering moet brengen. Ze moet de hiërarchie in de kleedkamer worden hersteld. 'Binnen de selectie is een cultuur van vingertje wijzen ontstaan', schrijft men immers. De aankopen voegen nog niet toe wat er werd verwacht, terwijl de spelers zelf voelen onvoldoende de kans te krijgen.

De roep om meer speelminuten komt niet geheel uit het niets. De routiniers binnen de selectie maakten niet altijd een goede indruk en dat zouden de jonge spelers dan ook met elkaar bespreken. Spelers als Jurriën Timber en Edson Álvarez, geen routiniers maar ook zeker geen beginnelingen meer, haalden ook hun niveau van vorig seizoen niet. 'Ajax is verworden tot los zand', noteert men bij het voetbaltijdschrift.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.