NS laat zaterdag geen treinen stoppen rond ArenA-gebied vanwege werkzaamheden

door Bas Velzel 52

Bron NS

NS laat zaterdag geen treinen stoppen rond ArenA-gebied vanwege werkzaamheden

door Bas Velzel 52

Bron NS

Laatst geüpdatet

Ajax-supporters die zaterdag richting de Johan Cruijff ArenA gaan en normaal met de trein komen worden aangeraden om ander vervoer te regelen. Dat laat de NS weten. Vanwege werkzaamheden tussen Amsterdam en Utrecht stoppen er geen treinen rond het ArenA-gebied.

Naast de wedstrijd tussen Ajax en Go Ahead Eagles, is er ook een concert in de Ziggo Dome van de Nederlandse band De Dijk. Omdat er wordt gewerkt aan het spoor tussen Amsterdam en Utrecht is er maar één spoor beschikbaar. Vanwege de verwachte grote hoeveelheid mensen, de ArenA kent ongeveer 55.000 bezoekers en de Ziggo Dome ongeveer 15.000, laat de NS vanaf 16.00 uur geen treinen stoppen op het station Bijlmer-ArenA. Dit geldt ook voor treinen van en naar Utrecht op de stations Amsterdam-Zuid en Duivendrecht.

Met de metro naar Ajax

'Binnen een paar uur tijd op de late avond willen circa tienduizend reizigers met de trein terug naar huis. Daar is vanwege het beperkte treinverkeer en het late tijdstip geen capaciteit voor en dan zouden we niet kunnen garanderen dat we iedereen nog thuis kunnen brengen. Zonder ingrijpen leidt dit tot zeer onveilige situaties voor onze reizigers en collega’s in de treinen en op de stations', zo schrijft de vervoerder.

De NS raadt supporters en concertgangers aan om ander vervoer te regelen. 'Naast parkeergelegenheid rondom de Johan Cruijff ArenA, kan men ook terecht bij RAI, Zeeburg of Olympisch Stadion en vandaar de metro nemen naar het ArenA-gebied.' Het GVB vergroot zaterdag de capaciteit van het aantal metro's.

Ajax - Cambuur

Het is niet de eerste keer dat de NS besluit om geen treinen te laten stoppen rond het ArenA-gebied. Op 3 september, tijdens Ajax - SC Cambuur, konden er ook geen treinen stoppen vanaf 14.15 uur tot 20.30 uur vanwege de verwachte drukte rondom de Formule 1 in Zandvoort, de wedstrijd van Ajax en twee concerten in het gebied.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.