NS heeft slecht nieuws: rondom Ajax - Cambuur geen treinen op station Bijlmer

door BadembaBarrie 73

Bron Algemeen Dagblad

NS heeft slecht nieuws: rondom Ajax - Cambuur geen treinen op station Bijlmer

door BadembaBarrie 73

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Er zullen zaterdag 3 september rondom Ajax - SC Cambuur geen treinen stoppen op station Amsterdam Bijlmer ArenA. Dat heeft alles te maken met de Formule 1-race die dat weekend in Zandvoort plaatsvindt. Zaterdag is daarvoor de kwalificatie en dat evenement trekt zoveel mensen dat de NS de veiligheid van reizigers in het ArenA-gebied niet kan waarborgen, zo stelt NS.

'Precies op het moment dat de voetbalwedstrijd eindigt (rond 18.30 uur, red.) zitten de treinen rondom het ArenA-gebied vol met F1 fans', wordt de NS geciteerd door het Algemeen Dagblad. Extra treinen laten rijden of de rijdende treinen extra stops te laten maken op station Bijlmer behoorde niet tot de mogelijkheden, volgens de NS. Ook het verplaatsen van Ajax - Cambuur bleek geen optie te zijn.

Naast Ajax - Cambuur vinden er op 3 september in het gebied rondom de Johan Cruijff ArenA ook twee concerten plaats. In de Ziggo Dome treedt Kensington op, terwijl Yade Lauren het podium in AFAS Live bestijgt. Als gevolg van die grote drukte, in combinatie met het Formule 1-evenement in Zandvoort, kan volgens de NS de veiligheid van de reizigers op station BIjlmer niet worden gegarandeerd. Hetzelfde geldt overigens voor stations Amsterdam Holendrecht en een deel van Duivendrecht.

Extra metro's en parkeergelegenheden

De genoemde stations zijn 3 september nog wel bereikbaar met de metro en de gemeente Amsterdam werkt er dan ook hard aan om die waar mogelijk extra te laten rijden, vertelt verantwoordelijk wethouder Melanie van der Horst. Daarnaast probeert de gemeente voor extra parkeergelegenheden te zorgen. De maatregel van de NS zal naar verwachting gelden tussen 14.15 uur en 20.30 uur. Daaromheen zullen de treinen volgens dienstregeling rijden.

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.