Cambuur-supporters boycotten uitwedstrijd tegen Ajax

door Bart Veenstra 94

Bron SC Cambuur

Cambuur-supporters boycotten uitwedstrijd tegen Ajax

door Bart Veenstra 94

Bron SC Cambuur

Laatst geüpdatet

SC Cambuur zal het in de uitwedstrijd tegen Ajax moeten doen zonder de steun van zijn vaste supporters. Dat meldt de Friese club in aanloop naar het duel dat plaatsvindt op zaterdag 3 september via de officiële kanalen. De supportersverenigingen van SC Cambuur boycotten de wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA.

'Het is de awayday waar je als supporter - na uiteraard De Derby- misschien wel het meest naar uitkijkt, maar ook even zo vaak door wordt teleurgesteld: de uitwedstrijd tegen Ajax', schrijft SC Cambuur in een statement. 'In onze vorige periode in de Eredivisie was dit het geval en ook afgelopen seizoen werd dit niet het voetbalfeest wat het zou moeten zijn.'

Algemeen directeur Ard de Graaf reageert namens de club en laat weten dat een aantal zaken spelen. 'We moeten eerst de hand in eigen boezem steken. Het wangedrag van enkele individuen aan onze eigen zijde is onacceptabel en hierover zullen we met elkaar het gesprek moeten blijven voeren. Verder is er vanuit onze supporters een hoop aan te merken op de ontvangst in Amsterdam.'

Supportersverenigingen Kern van Cambuur en Cambuur Culture geven eveneens toe dat de eigen supporters niet vrijuit gaan. Wel geven zij aan dat daar een 'onnodig vijandig en ontregelend optreden van de beveiliging en politie Amsterdam' aan voorafging, waar alle supporters mee te maken kregen.

Voor het uitduel met Ajax zal er voor de fans van SC Cambuur geen kaartverkoop zijn. 'Dat betreuren we overigens ten zeerste, in het bijzonder voor de spelers en staf, die alle steun van de achterban verdienen', aldus de Friese club.

Cambuur denkt aan alternatief

SC Cambuur denkt wel aan een alternatief en wil in samenwerking met de maatschappelijke stichting Cambuur Verbindt en op kosten van de genoemde partijen kinderen uit gezinnen in Leeuwarden en omstreken die anders nooit naar een uitwedstrijd gaan uitnodigen om het duel met Ajax in het uitvak bij te wonen. 'Hopelijk krijgen zij een onvergetelijke dag', besluit men.

Sportbookies had afgelopen weekeinde tachtig procent van zijn voetbalwedstips juist. Check hier de laatste tips!

Bestel het nieuwe Ajax-uittenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.