'Mazraoui doorloopt medische keuring en nadert overstap naar Bayern München'

door Jesse ter Haar 612

Bron BILD

'Mazraoui doorloopt medische keuring en nadert overstap naar Bayern München'

door Jesse ter Haar 612

Bron BILD

Laatst geüpdatet

Noussair Mazraoui nadert de overstap van Ajax naar Bayern München, zo blijkt uit berichtgeving van BILD. De Ajacied zou de medische keuring zelfs al hebben doorlopen en onderging die op positieve wijze. Een transfer lijkt een kwestie van tijd, net als in het geval van Ryan Gravenberch.

Zoals bekend kan Mazraoui de club in de zomer transfervrij verlaten. Na een lang dienstverband bij de club loopt zijn contract immers transfervrij af. Om die reden krijgen de Amsterdammers geen transfersom voor de zelfopgeleide rechtsback. Bayern München profiteert en haalt 'gratis' een kracht binnen met ervaring in het Europese topvoetbal.

In interviews heeft Mazraoui in alle eerlijkheid laten vallen dat het uitblijven van een contractverlenging bij Ajax ook zeker financiële redenen ten grondslag had. In Duitsland hoeft hij zich daar geen zorgen over te maken. Naar verluidt kan hij bij Bayern München een contract ondertekenen met een jaarsalaris van maar liefst acht miljoen euro.

Ajax en Bayern München onderhandelen nog over Gravenberch

Zoals bekend hoopt Bayern München niet alleen Mazraoui te strikken. Gravenberch wordt al gedurende een lange periode in verband gebracht met de club en een transfer lijkt telkens dichtbij. De Duitsers zouden een vast bedrag van zeventien miljoen euro willen betalen met daarbovenop bonussen die kunnen oplopen tot zes miljoen euro. Ajax ging hiermee nog niet akkoord en ging in onderhandeling met de recordkampioen van de Bundesliga. Over nieuwe voorstellen van Bayern München is niets bekend.

Volgens BILD ligt een snelle overeenkomst nu echter voor de hand. Ajax en Bayern München zouden alleen de laatste plooien nog moeten gladstrijken, welke wel gaan over de te betalen transfersom. De al langer bekende hindernis moet zodoende nog altijd genomen worden. Gravenberch liep op de training van woensdag een enkelblessure op, waardoor zijn seizoen ten einde is. Zodoende heeft hij normaal gesproken zijn laatste duel voor Ajax al gespeeld.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties